Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Interes ne jenjava

Transferi hrvatskih nogometaša u novoj godini: Tko bi sve mogao promijeniti klub?

Neki su tražena roba na tržištu, a neki bi mogli potražiti više prilika za dokazivanje.

Luka Modrić i Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon samo godinu dana u turskom Bešiktašu, Domagoj Vida mogao bi prijeći u engleski Fulham. Tako bi oba glavna hrvatska stopera - Lovren i Vida - uskoro trebali biti u Premiershipu.

Ali prijelazni rok pred nama mogao bi donijeti i još zanimljivih ishoda.

"Najbombastičniji bi možda bio odlazak Perišića, mislim da je izgledno, ali vjerojatnije sljedeće ljeto“, rekao je kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo.

Godina nakon veličanstvene 2018-e mogla bi donijeti zaista brojne promjene. Dvojicu najzvučnijih - Modrića i Rakitića - i dalje traže Inter i PSG. Rakitić u Barceloni još nije dobio povećani ugovor, pa je zov bogatog Pariza sve jači.

"Ivan je jedan od glavnih igrača naše momčadi. Njegova statistika je poznata i svi znamo koliko nam je važan bio prošle sezone. Međutim, jasno mi je: kako nas zanimaju igrači drugih klubova, tako i druge klubove zanimaju naši igrači'', rekao je trener Barce Ernesto Valverde.

Pa tako i Luka Modrić, iako je već u 34. godini, i ove sezone sporo je ušao u formu.

"To je nogomet, ne ide sve kako ljudi misle... najbitnije je da se sad osjećam bolje."

Ali dok se Modriću ne žuri u Inter ili kamo god, ima onih kojima se žuri. I oni će biti u fokusu ovog siječnja, poput kapetana naše mlade reprezentacije.

"Tu mislim prije svega na Halilovića, da nađe klub u kojem će igrati", rekao je Ivica Medo.

Pa zatim: od Marka Roga do Ante Ćorića ili Andrije Balića. Redom talenti u ranim 20-im godinama koji igraju u Italiji i nisu se etablirali. Promjena kluba mogla bi i njima i hrvatskom nogometu donijeti mnogo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider