Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretno

Hajduk ga dva puta odbio: Iz 2. HNL direktno u jedan od najslavnijih belgijskih klubova

Mate Šimičić prešao je iz Solina u Standard Liege.

Standard Liege (Foto: Afp)

Redove belgijskog Standard Liegea pojačao je mladi talentirani branič Mate Šimičić. Radi se o dojučerašnjem kadetu Solina, a velike stvari očekuje u Belgiji iako ima samo 17 godina.

gol expired Hoće li Hrgović uistinu pobjedom osigurati borbu za titulu? Moguće je, ali neke se stvari moraju poklopiti! divider

''Htio bih od srca zahvaliti Solinu, svojem klubu, na svemu što je napravio za mene, svim ljudima, bez iznimke, od predsjednika do gospođe koja nam pere dresove, od gospodina Mira Dugeča do svih mojih trenera koji su ugradili puno u ovo što se danas dogodilo'', rekao je Šimičić nakon ostvarenog transfera.

A vrlo je zanimljiv Matin nogometni put kroz omladinske škole. Dvaput je u Hajduku bio, dvaput se vraćao u Solin. Prvo se okušao u splitskom Hajduku 2014. godine, ali su ga kao mladića vratili nazad na kaljenje u Solin. U Hajduk se ponovno vratio u ljeto 2019. i ostao dvije godine kada se odlučio opet za povratak.

Bordeaux Bivši šesterostruki prvak Francuske hvata zadnji vlak: Još nije poznato u kojem će rangu natjecanja igrati divider

''Da nije bilo trenera Mirka Čapete ostavio bih se nogometa. Nakon povratka iz Hajduka, on mi je učinio mnogo, bio čak i, mogu reći, presudan za nastavak. Odmah do njega su i treneri Damir Radić - Đoro i Ognjen Majdov. Njih trojica su me trenirali u Solinu i najzaslužiji su za ovaj moj uspjeh. Kad je Hajduk u pitanju, nikako ne bih želio preskočiti dvojicu trenera koji su mi također puno pomogli i kojima sam zahvalan, a oni su Zvonimir Milić i Marko Sičić'', zahvalio je svima Šimičić i krenuo u novu avanturu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider