Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gori im pod nogama

Najveći gubitnici prijelaznog roka: Povezivalo ih se s 14 igrača, nisu doveli nikoga

Everton je jedini klub iz engleske Premier lige koji ove zime nije doveo niti jednog igrača.

Everton (Foto: Afp)

Za razliku od Chelseaja, koji je u proteklom prijelaznom roku tijekom siječnja potrošio više novca nego svi klubovi iz Serie A, Bundeslige, La Lige i Ligue 1 zajedno, engleska Premier liga ponudila je i jedan sasvim suprotan primjer. Ime mu je - Everton.

Slavni klub iz Liverpoola, koji proživljava katastrofalnu sezonu i trenutačno se nalazi na razočaravajućem 19. mjestu, nije ove zime doveo apsolutno nikoga.

Everton je pod vodstvom Franka Lamparda zapeo u zoni ispadanja iz koje se nikako ne uspijeva izvući, a čelnicima kluba prioritet je bio riješiti novog trenera. U tome su i uspjeli angažiravši Seana Dychea.

Sean Dyche Everton je napokon napravio dobar potez, doveli su možda i jedinog menadžera koji ovu ekipu može ostaviti u ligi divider

Paralelno s potragom za trenerom trajala je i ona za pojačanjima, no ona je završila neslavno. Naime, Everton nije uspio dovesti nikoga i po tome je jedini od 20 klubova engleske Premier lige. Svi su nešto uložili, investirali u igrače za koje misle da će ih učiniti boljima, osim Evertona.

U proteklih nekoliko tjedana, a naročito u samom finišu prijelaznog roka, na radaru Evertona bilo je ukupno 14 igrača. Engleski Express objavio je popis te 14-orice, na njemu su neka itekako poznata imena, ali i široj javnosti nepoznati igrači.

Najbolji (mladi) igrač im otišao, ciljali na 14 meta

Olivier Giroud ih je odbio, baš kao i kapetan reprezentacije Gane Andre Ayew, koji je slobodan igrač, bez ugovora, ali nije htio potpisati za Everton, nego čeka bolju priliku.

Sa Southamptonom su imali posebnu priču. Borili su s njima za Paula Onuachua iz Genka, a on je odabrao Svece. Nakon toga se Everton obratio baš Southamptonu s ciljem da kupi Che Adamsa, ali ni od toga nije bilo ništa.

Michi Batshuayi rekao im je da želi ostati u Fenerbahčeu, dok Union Berlin nije htio pregovarati o prodaji Sheralda Beckera, baš kao ni Udinese kad je u pitanju Portugalac Beto.

Spominjao se i Jean-Philippe Mateta iz Crystal Palacea, zatim tandem iz Championshipa (Lucas Joao iz Readinga i Ismaila Sarr iz Bilićeva Watforda), novo nizozemsko čudo od djeteta Kamaldeen Sulemana (Rennes).

Zadnje mete su im bili Nicolo Zaniolo iz Rome, Kalvin Phillips iz Manchester Cityja te Conor Gallagher iz Chelseaja, ali svima je zajedničko da se nešto ispriječilo transferu i da neće nositi dres Evertona ovo proljeće.

Klub će morati bez pojačanja u tešku i neizvjesnu borbu za ostanak, a da stvar bude gora, jednog od najboljih igrača, 21-godišnje krilo Anthonyja Gordona, prodali su u Newcastle.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider