Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tudor ga pogurao

Duje Ćaleta-Car otputovao u London na pregovore s nekoliko premierligaških klubova

Francuski mediji javljaju kako je Duje Ćaleta-Car vrlo blizu transfera iz Olympiquea u Premier ligu.

Duje Ćaleta-Car (Foto: Afp)

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car imao je turbulentnih nekoliko posljednjih godina u Marseilleu, stasiti Biličanin već je nekoliko puta bio povezivan s premierligaškim klubovima dok je trener njegovog kluba bio Jorge Sampaoli, ali čini se kako ga je upravo njegov sunarodnjak Igor Tudor definitivno pogurao preko praga Velodromea.

Francuski mediji javljaju kako se jutros ukrcao na avion i otputovao u London na "pregovore s više premierligaških klubova“. Nisu definirali točno koji, nego samo napisali da ih je nekoliko u igri. Navodno je riječ o West Hamu, Aston Villi i Southamptonu.

Aubameyang i suigrači iz Barcelona Zaključen ljetni prijelazni rok: Pogledajte što se sve događalo zadnjeg dana Mercata divider

Već nekoliko puta bio u kombinacijama za Premier ligu

Prijašnjih godina već ga se nekoliko puta povezivalo s klubovima na Otoku, prošle zime pisalo se o mogućoj posudbi s opcijom otkupa u West Ham, ali se taj transfer nije realizirao. Ćaleta-Car odbio je Čekićare u ljeto 2020. godine, a godinu dana kasnije u ljetnom Mercatu 2021. odbio je transfer u Wolverhampton težak 15.000.000 eura.

Oba kluba u međuvremenu su navodno ostala zainteresirana za njega, tako se pisalo u siječnju tekuće godine, ali ne zna se je li jedan od tih klubova među onima s kojima će Ćaleta-Car danas sjesti za stol.

Joško Gvardiol Bild: Došlo je do velikog preokreta u transferu Gvardiola, sve je propalo divider

Višak, nezamijenjiv i sad opet višak

Također, u siječnju 2021. godine tražio ga je i Liverpool, koji je u tom razdoblju imao problema s ozljedama na stoperskim pozicijama, Ćaleta-Car je želio prijeći u transferu vrijednom oko 23.000.000 eura, ali je taj transfer stopirao predsjednik Olympiquea Longoria. Pri kraju prošle sezone pak ga je snimao i šef Aston Ville Steven Gerrard.

U eri Jorgea Sampaolija Ćaleta-Car je otišao od prekobrojnog do nezamijenjivog, ali dolaskom Igora Tudora na klupu Marseillea ponovo je preselio na klupu i čini se kako se nema namjeru ponovo dokazivati kod njega, nego je odlučio SP u Kataru dočekati u drugom klubu i boljem statusu kod novog šefa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider