Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
NE ŽELE PRODAJU

Bild: Došlo je do velikog preokreta u transferu Gvardiola, sve je propalo

Joško Gvardiol trebao bi potpisati novi ugovor do 2027. godine, a opcija odlaska i dalje je u igri.

Joško Gvardiol (Foto: Guliver image)

Joško Gvardiol zamalo je ispisao povijest nogometa i postao najskuplji stoper svih vremena. Chelsea je ponudio za hrvatskog stopera 90 milijuna eura, ali RB Leipzigu nije do prodaje, pa je sve propalo.

Tu je vijest prvi objavio ugledni Fabrizio Romano prije nekoliko dana, no kako piše Bild, njemački klub je odbio ponudu iz Engleske i ponudio Gvardiolu novi poboljšani ugovor do 2027. godine.

Gvardiol je prošle godine stigao u Njemačku iz redova zagrebačkog Dinama, odmah je pokazao klasu i u Bundesligi. U svojoj prvoj sezoni postao je najbolji stoper Bundeslige, jedne od najjačih liga svijeta.

Erling Haaland Čudesni Haaland ispisao povijest Premier lige, Liverpool se izvukao u osmoj minuti nadoknade divider

Takve igre probudile su zanimanje kod europskih velikana, najviše je ponudio Chelsea, no zasad je sve propalo prema tvrdnjama Christiana Falka, Bildova stručnjaka za transfere.

Ipak nije sve gotovo?

Kako piše Simon Johnson, novinar The Athletica, Leipzig i Chelsea su se dogovorili da će pregovore o transferu nastaviti u zimskom prijelaznom roku, pa ne bi iznenadilo da se na zimu Gvardiol preseli u London.

Gvardiol ima tek 20 godina i pred njim je blistava budućnost, već se ustalio u prvih 11 Vatrenih, a uskoro ga očekuje i nastup na Svjetskom prvenstvu, na kojem bi dodatno mogao na sebe skrenuti pozornost.

Hrvatski reprezentativac upisao je 51 nastup za Leipzig, zabio je dva gola i četiri puta asistirao. Prema Trasfermarktu vrijedi 35 milijuna eura, a uskoro bi mu cijena i tu trebala narasti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider