Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi klub u utrci

Ni Villarreal ni Turska: Talijani guraju Dominika Livakovića u Serie A

Fiorentina je uskočila u utrku za Dinamovog golmana Dominika Livakovića.

Dominik Livaković (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)

Hrvatski nogometni reprezentativci u ovom ljetnom prijelaznom roku su tražena roba, a jedno od imena o kojima se najviše priča jest golman Dinama Dominik Livaković.

Livi je početkom ove sezone ušao u zadnju godinu ugovora s Dinamom, a iako su se dosad uglavnom spominjale Turska i Španjolska kao moguće destinacija, talijanski mediji guraju jedinicu hrvatske reprezentacije na Čizmu.

Marcelo Brozović i Luka Modrić Madridski list: "Luka Modrić radi kao dvostruki agent Barcelone, a da to ne zna" divider

"Novi golman Fiorentine bit će stranac“, objavio je danas pompozno Corriere dello Sport i naveo Livija kao jednog od konkurenata.

Viole su u potrazi za novim čuvarom mreže nakon neuvjerljive sezone njihove dosadašnje jedinice, a Livaković im se izgleda čini kao najbolji omjer cijene i kvalitete. Koštao bi ih „samo“ 10 milijuna eura, što je na današnjem tržištu relativno malen iznos.

Mislav Oršić Mislav Oršić ima novi klub: Pregovori su završili, čeka se službena potvrda divider

Livakovića su još za vrijeme sezone počeli zvati iz Turske, spominjali su se Fenerbahče i Galatasaray kao moguće opcije, zatim se u priču uključio Villarreal, a posljednji se spominjao Manchester United.

No, Villarreal se u međuvremenu povukao iz utrke, a United je produljio ugovor s Davidom de Geeom pa su konkurencija Fiorentini ostali isključivo Turci…

Fiorentina se u posljednjoj sezoni vratila na ispravan put, ali u samoj završnici sezone izgubili su dva velika finala, najprije finale Coppa Italije protiv Brozovićevog Intera u Rimu, a zatim i finale Konferencijske lige od West Hama. Nadaju se kako će im Livakovićevo iskustvo biti prevaga u takvim situacijama ubuduće.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider