Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajan igrač

Dinamo pred jednim od najvećih ulaznih transfera u povijesti: Za sve je ''kriv'' Igor Tudor

Jordan Amavi se povezuje s dolaskom u Dinamo.

Jordan Amavi (Foto: Afp)

Jordan Amavi velika je Dinamova želja – bombastično je odjeknula vijest u medijima, prenosi Germanijak. 28-godišnji lijevi bek mogao bi biti rješenje svih problema za Antu Čačića, ako problema uopće ima.

Šuškalo se o odlascima i dolascima na Maksimir, ali zasada mimo Bartola Franjića nije bilo većih promjena u igračkom kadru Modrih.

Problematična pozicija već godinama

Dinamovi problemi na lijevom beku izraženi su već nekoliko godina, a u posljednje vrijeme Robert Ljubičić pokriva poziciju. Naime, Dinamo muku muči s lijevim bekovima, sjetimo se kako su poziciju pokrivali redom Rrahmani, Franjić, a sada i Ljubičić koji po vokaciji nisu lijevi bekovi.

gol expired Chelsea dovodi jednog od najvećih svjetskih talenata: Nije ni zaigrao seniorski nogomet, a milijuni su na stolu divider

Iako je Dinamo trošio po HNL-u i pokušavao pronaći adekvatno rješenje, svi transferi su se pokazali kao promašaji, a nije da ih nije bilo, u samo četiri godine doveli su Leovca, Moubandjea, Čabraju, Štefulja i posljednjeg Bočkaja.

Pero se solidno pokazao na proljeće, ali na početku sezone je izvan svake forme i očito se Dinamo ozbiljno prihvatio posla i debelo podcrtao Jordana Amavija u bilježnici želja.

Igor Tudor zakuhao sve

Francuz je igrač Marseillea, a prošlu polusezonu je proveo na posudbi u Nici. Povratak u Marseille nije mu dobro sjeo kada je ugledao Igora Tudora i njegove metode treninga, u obračunu je izvukao deblji kraj i splitski strateg mu je jasno poručio da ne računa na njegove usluge i da slobodno potraži novi klub.

Villarreal Villarrealova zvijezda najavila dvoboj s Hajdukom: ''Bit će to dva teška ogleda, zato ćemo nastojati doma ostvariti što bolji rezultat'' divider

Amavi je igrač bogatog iskustva, godinama je igrao po francuskoj Ligue 1, a bio je i u Aston Villi iz koje je prešao u redove Marseillea u transferu vrijednom 10 milijuna eura prije četiri godine. Danas Francuz vrijedi šest milijuna eura prema Transfermarktu, a u najboljim danima vrijednost mu se penjala na vrtoglavih 16 milijuna eura.

Puno toga ovisiti će o dvomeču s Bodo/Glimtom, ako Dinamo osigura Ligu prvaka definitivno će biti prometno u Maksimirskoj 128 pred kraj kolovoza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider