Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Veliki posao

Dinamo je ovo dugo čekao: U pitanju su milijuni, Dani Olmo konačno je prelomio?

Dani Olmo ima ugovor s RB Leipzigom do ljeta 2024., a Dinamo sve prati budnim okom.

Dani Olmo (Foto: Afp)

Europski klubovi pažljivo prate što se događa u RB Leipzigu. Puno je zanimljivih imena na okupu u njemačkom bundesligašu, a poseban interes izaziva Dani Olmo.

Budući da mu ugovor istječe za godinu dana, španjolski nogometaš prozvan je "jednom od najsočnijih opcija na tržištu", zbog čega su mnogi požurili i zauzeli startne pozicije u slučaju da počne licitacija.

Radi se o relativno mladom nogometašu, koji ima iskustvo igranja u Ligi prvaka i na najvećim reprezentativnim turnirima, zbog čega se cijena od 30 do 40 milijuna eura smatra pristojnom za igrača tog kalibra i potencijala.

Leipzig ponudio bogat ugovor Olmu

Ipak, to je stvaralo popriličan stres u redovima njemačkog kluba, koji želi zaraditi na svom dragulju. Istresli su 29 milijuna eura Dinamu plus 20 posto zarade od sljedećeg transfera i ne žele ga prodati ispod cijene.

Žele ga vezati na više godina, zbog čega su pred Olma i njegova menadžera stavili bogat ugovor s kojim bi postao jedan od najplaćenijih nogometaša Leipziga.

Ivan Rakitić Rakitić otvoreno o Mourinhu, svađama u Sevilli i planira li među Vatrene: "Ne diraj mi moje, prvo sam uzeo hrvatsku zastavu" divider

Olmo nije htio žuriti, želio je saslušati sve opcije i ponude, a po svemu sudeći, na kraju se odlučio za ostanak u Bundesligi - potpisat će novi ugovor s Leipzigom, tvrdi Gerard Romero.

On je poprilično blizak Barceloni i brojnim zvijezdama katalonskog nogometa, no valja pričekati službenu potvrdu.

Pristane li Olmo zaista na Leipzigovu ponudu, u njegov će ugovor biti uvrštena velika otkupna klauzula. Navodno se radi o 70 milijuna eura, a to bi bila i sjajna vijest za Dinamo.

Dinamo ima 20 posto zarade od sljedećeg transfera

Poznato je da hrvatski prvak ima pravo na postotak od daljnje prodaje. Preciznije, Dinamo će dobiti 20 posto od svakog iznosa koji prelazi 29 milijuna eura, koliko je već zaradio na prodaji Olma njemačkom klubu u siječnju 2020.

Jose Mourinho VIDEO Mourinho priredio šou nakon finala, na parkiralištu izvrijeđao suca: "Je*ena sramoto" divider

To predstavlja ogromnu razliku u potencijalnoj zaradi Dinama od sljedećeg Olmova transfera. Da ga njemački klub proda za 30 milijuna eura, tada bi na račun kluba iz Maksimirske 128 sjelo tek nekoliko stotina tisuća eura, a isplati li neki klub 70 milijuna eura, to je itekako opipljiva razlika na računu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider