Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAPUŠTA PLAVI DRES

Nova prilika za američkog Hrvata: Pulišić stigao u AC Milan

Christian Mate Pulišić novi je igrač AC Milana, koji ga je doveo iz Chelseaja, gdje je proveo posljednje četiri sezone.

Christian Mate Pulišić protiv Dinama (Foto: Profimedia)

Drugo ovosezonsko pojačanje iz Chelseaja stiglo je u redove AC Milana. Nakon Rubena Loftusa-Cheeka, novi igrač prošlosezonskog polufinalista Lige prvaka postao je Christian Mate Pulišić.

24-godišnji američki Hrvat u London je došao 2019. godine iz Borussije Dortmund te je plaćen 60 milijuna eura. 

Pulišić je inače američki Hrvat te njegov otac Mark i on posjeduju hrvatsko državljanstvo, no on osobno nikad nije razmatrao eventualni nastup u hrvatskom dresu. 

U Chelseaju nije opravdao uloženo

U dresu londonskih plavih je Christian odigrao 145 utakmica te je postigao 26 pogodaka i upisao 21 asistenciju. Imao je jako dobrih faza tijekom četiri godine u Chelseaju, no nedostajala mu je konstantna. Kako je klub trenutno u velikog "rebuildingu", nakon velikog broja prošle sezone dovedenih igrača, i on je bio među mnogima koji su se našli na transfer listi.

Milan je to iskoristio i doveo veliko pojačanje za 25 milijuna eura. Pulišić je još uvijek vrlo mlad igrač koji vrlo lako može eksplodirati, jer je još kao golobradi mladić u Dortmundu pružao sjajne partije. U Milanu će svakako imati više povjerenja i prilike dokazati se nego u pretrpanoj svlačionici Chelseaja.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider