Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BRZINSKI ODRAĐEN POSAO

Potvrđeno je: Casemiro je novi igrač Manchester Uniteda

Dosadašnji veznjak Real Madrida, Casemiro, potvrđen je kao najveće ovosezonsko pojačanje Manchester Uniteda.

Casemiro (Foto: Afp)

Gotovo cijelo ovo ljeto Manchester United radio je na dovođenju Frankieja De Jonga iz Barcelone. Kad su napokon shvatili da od tog posla neće biti ništa, prošlog su se tjedna bacili na dovođenje Adriana Rabiota iz Juventusa, no i taj je posao propao.

Fantazista 2. kolo Dnevnik jednog fantazista (3): Kad ti se zacrveni ispred očiju divider

Tad su bacili udicu na igrača za kojeg bi to rijetko tko očekivao, ponajviše iz razloga što se baš nije činilo realno da on za tako nešto bude zainteresiran.

Riječ je o Casemiru, 30-godišnjem Brazilcu koji je većinu svoje profesionalne karijere član Real Madrida, čime je postao jedan od njihovih najtrofejnijih igrača.

Veliki transfer, još veće iznenađenje

I onda se dogodilo veliko iznenađenje. Real ga je pristao prodati, a Casemiru se ideja odlaska u posrnulog velikana svidjela i sve je dogovoreno, a sad je i službeno potvđeno. Casemiro tako napušta sjajni trojac koji je činio s Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom te odlazi u nove izazove.

Uistinu je rijetko tko očekivao da će trojac prvi napustiti onaj uvjerljivo najmlađi.

No, prepoznao je ovaj defenzivni veznjak nove izazove koji su ga privukli i sad će zaigrati u Premier ligi, u koju dolazi uz jedan vrlo bogati transfer, kakav igrač njegovog kova svakako zaslužuje.

Casemiro animirani film VIDEO Što Casemira čeka u Manchesteru? Šaljivi animirani film nije otkrio lijepu budućnost! divider

Kako piše Sky Sports, Realu je plaćeno 59.5 milijuna funti, što bi se ovisno o ispunjenu klauzula moglo povećati za još deset. Ugovor je potpisao na četiri godine, a postat će jedan od plaćenijih nogometaša u klubu.

Ten Hag dobio ono što mu je trebalo

Vjeruje se kako je Eric ten Hag ovime dobio pojačanje na najdeficitarnijoj poziciji u momčadi te da bi ovo moglo značiti bolje dane, ali i rezultate. Momčad trenutno izgleda jako loše, čemu svjedoče domaći poraz od Brightona 1:2 te gostujući od Brentforda 0:4, što je Crvene Vragove bacilo na posljednje mjesto ljestvice Premier lige nakon dva kola.

Kao igrač Real Madrida, Casemiro je osvojio tri ligaška naslova i jedan španjolski Kup Kralja, pet Liga prvaka te po tri UEFA Superkupa i Svjetska klupska prvenstva.

Za Brazil je odigrao 63 utakmica, a važna bi uzdanica trebao biti i na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider