Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlazi na posudbu

Talentirani hrvatski napadač napustio Bayern: "Pozorno ćemo ga pratiti"

Mladi hrvatski reprezentativac Gabrijel Vidović odlazi na posudbu u Nizozemsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred sam kraj ljetnog prijelaznog roka Bayern je poslao mladog hrvatskog nogometnog reprezentativca Gabriela Vidovića na jednogodišnju posudbu u Vitesse.

18-godišnji napadač, koji se priključio bavarskoj momčadi 2016. godine, nastavit će karijeru u nizozemskom klubu, gdje bi trebao dobiti prijeko potrebnu minutažu i priliku u prvom sastavu.

Budući da je konkurencija u napadu prevelika, Julian Nagelsmann na raspolaganju ima strašna imena poput Mullera, Comana, Gnabryja, Manea, Sanea i ostalih, Bavarci su odlučili da je posudba najbolje rješenje za mladog Hrvata, koji je dosad upisao četiri nastupa u dresu Bayerna.

gol expired Bjelica se oglasio nakon otkaza u Osijeku: Poslao poruku navijačima, a neke je preskočio divider

"Gabriel je dobrim igrama u predsezoni pokazao da je s razlogom u našoj prvoj momčadi. Odvagnuli smo što je najbolje za njegov razvoj i odlučili se na posudbu u Vitesse.

Ondje ima veće šanse da igra redovito, a Vitesse je poznat u Europi po razvoju mladih talenata, a to pokazuju primjeri Masona Mounta ili Martina Odegaarda", rekao je sportski direktor bavarskog kluba Hasan Salihamdžić pa dodao: 

Odbio Njemačku i odabrao kockasti dres

"Sigurni smo da će Gabriel napraviti korak naprijed u Vitesseu i pozorno ćemo pratiti njegov razvoj", zaključio je Salihamdžić u razgovoru za službenu stranicu njemačkog kluba.

Iako je rođen u Njemačkoj, Vidović je odlučio igrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Već je upisao i tri nastupa za Vatrene do 21 godine.

''Uvijek sam htio igrati za Hrvatsku, nikad nisam pomislio da ću igrati za Njemačku. Vrlo rano sam osjetio ljubav prema Hrvatskoj'', rekao je Vidović u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Tablica Eredvisie

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider