Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Xavi to nije zaslužio

U Madridu se zabavljaju stanjem u Barceloni: Vrhunac nemoći koja traje godinama

Barcelona je u velikim problemima što se novih transfera tiče.

Barcelona (Foto: Screenshot)

Teško je ljeto pred Barcelonom. Transferi su diljem Europe u punom zamahu, ali Barca zasad grca u nemoći koja zabavlja najveće rivale. U madridskim medijima to je omiljena tema, naročito jer su oni u Kataloniji prepuni špekulacija o spektakularnim transferima.

Robert Lewandowski, Raphinha, Bernardo Silva, Kounde, sve su to igrači koje Xavi želi vidjeti u novoj sezoni. Igrači su to koji bi čak i htjeli doći u Barcu, ali klub jednostavno nema novca kojim bi realizirao ove transfere.

Tu je i onaj sveprisutni problem udjela plaća igrača u klupskom budžetu koji premašuje pravila La Lige, zbog čega im prijeti nemogućnost registracije mogućih pojačanja.

De Jong ne želi biti spasitelj

Frankie de Jong je pak u ulozi kakvu su imali neki nogometaši Hajduka u proteklom desetljeću. Neželjena je to uloga spasitelja. On ne želi ići iz Barcelone, ali njima očajnički treba njegova prodaja. De Jong ne želi ići ni kod svojeg bivšeg učitelja Ten Haga u Manchester United, a jedino taj klub nudi cifru (85 milijuna eura) koja bi zadovoljila klupske blagajnike.

Madriska Marca piše kako je ovo vrhunac nemoći Barce što se tiče transfera. Tvrde da se klub nikad nije oporavio od PSG-ove krađe Neymara. Katalonci su s druge strane iz Pariza željeli dovesti mnoge zvijezde, ali nisu uspjeli. Marquinhos, David Luiz, Verratti, Di María, Rabiot, svi su oni svojedobno dali svoj pristanak za transfer, ali Barcelona nijednog nije uspjela realizirati.

Lewandowski će teško doći

Sada se, piše Marca, Neymar htio vratiti, ali taj je posao nemoguć. Propali su pokušaji dovođenja De Ligta, Iniga Martineza, Rodriga Morena i mnogih drugih. Dolazak Roberta Lewandowskog pretvorio se u sapunicu. Poljak žarko želi doći, ali Bayern je izvjesio cijenu od čak 60 milijuna eura, dok Barca nudi 35. Taj posao bit će ipak teško realizirati.

Do okupljanja momčadi za novu sezonu ostalo je manje od tjedan dana. Xavi će na prozivci imati i igrače za koje su mediji pisali da ih je prekrižio - Umtitija, Riquija Puiga, Braithwaitea i Minguezu.

Klub prodaje De Jonga, a njemu vezni red ostaje na supertalentima Gaviju i Pedriju, koji su još uvijek tinejdžeri. Nejasna je situacija s Dembeleom, ali i općenito s momčadi koju trener želi imati u sezoni ispred nas. To Xavi nije zaslužio, zaključak je katalonskog Mundo Deportiva.

Društvenim mrežama kruže fotografije vjenčanja na Camp Nouu, koji se može iznajmiti za 15-ak tisuća eura. Navijači rivala guše se od smijeha…

Barcelona Barcelona (Foto: Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider