Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
STRAŠAN PRIJELAZNI ROK

Barcelona još jednom "uništila" Chelsea i dovela najtraženijeg stopera Europe

Francuski središnji branič Seville Jules Koundé (23) potpisat će petogodišnji ugovor s FC Barcelonom, objavio je u četvrtak španjolski sportski tisak.

Jules Kounde (Foto: Afp)

Prema pisanju katalonskog dnevnika Mundo Deportivo, Barçelona i Sevilla su postigle načelni dogovor oko transfera Julesa Koundea i jedino što nedostaje je potpis.

Iznos transfera iznosio bi oko 50 milijuna eura i 10 milijuna bonusa, piše list.

Činilo se da je gotovo sigurno u Chelseaju

Njegov konkurent Sport prikazuje fotografiju francuskog reprezentativca na naslovnoj stranici pod naslovom "Koundé 2027". Madridski dnevnik As potvrđuje da su Sevilla i Barcelona završile transfer braniča u srijedu "dok čekaju da to bude službeno".

Kylian Mbappe, Neymar, Marquinhos i Lionel Messi Neymaru prijeti i do dvije godine zatvora: Ista kazna prijeti i pola njegove obitelji divider

Dok se prošlog vikenda činilo da je dogovor između Seville i Chelseaja oko transfera tog igrača blizu, španjolski tisak naglašava odlučujuću ulogu trenera Barcelone Xavija Hernandeza u dolasku Francuza kao i želju potonjeg da favorizira "Blaugranu".

Sve u svemu, transfer je potvrdio i Fabricio Romano, koji je otkrio kako je Kounde napustio pripreme Seville.

Koundé se trenutno oporavlja od operacije nakon ozljede pubisa.

U Sevillu je došao 2019. iz Bordeauxa, a s andaluzijskim klubom osvojio je Europsku ligu u sezoni 2019.-2020. Ima 11 nastupa za Francusku, s kojom je prošle godine osvojio Ligu nacija.

Barcelona s prijelaznim rokom nije završila

Ovako je Barcelona nastavila doslovno uništavati Chelsea u ovom prijelaznom roku. Osim što su im besplatno uzeli stopera Andreasa Christensena, doveli su već i ranije veliku želju Bluesa, Raphinhu. No, tu nije kraj, budući da ozbiljno vabe igrače Chelseaja, Cesara Azpilicuetu i Marcosa Alonsa, koji su otvoreno otkrili kako žele u Barcelonu.

Timo Werner sa suigračima Chelseajev transfer promašaj na odlasku?! On se želi vratiti u prethodni klub, no traži ga i velikan divider

Kounde je samo jedno u nizu ovosezonskih velikih pojačanja, kojima je Barcelona odradila jedan od najimpresivnijih prijelaznih rokova u ovom stoljeću, a tvrde kako isti zapravo još uvijek nisu završili.

Netko pod hitno mora otići

Barcelonu čak ne smeta niti što još uvijek imaju jedan veliki problem  po pitanju registracije igrača. Naime, njihov ukupni budžet plaća prelazi maksimalno dozvoljeni od strane La Lige te neki igrači moju napustiti klub.

Problem je što većina želi ostati u klubu pa još uvijek nisu uspjeli smisliti soluciju kojom bi taj budžet oslobodili. No, bez brige, uspjet će, pa makar to značilo onu najskuplju opciju, otpuštanje igrača ogromnih primanja poput Samuela Umtitija, kojem bi tim putem morali isplatiti ogromnu odštetu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider