Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POTRAGA ZA MINUTAŽOM

Chelseajev transfer promašaj na odlasku?! On se želi vratiti u prethodni klub, no traži ga i velikan

Osim problema pri dovođenju željenih igrača, Chelsea ima sve više problema s potencijalnim odlaskom onih koje posjeduju.

Timo Werner sa suigračima (Foto: Afp)

Na Stamford Bridgeu transfer promet ovog ljeta nije onakav kako su iz kluba zamislili. Zapravo, rubrika odlasci djeluje punija od one s dolascima. Klub je ostao bez prva dva stopera, Antonija Rüdigera i Andreasa Christensena, koji će od iduće sezone jedan protiv drugog igrati El Clasico, na posudbu nazad u Inter otišao je Romelu Lukaku, dok se u Atletico vratio Saul Niguez.

S druge strane, doveden je Raheem Sterling, kao i Kalidou Koulibaly, a svoje mjestu u momčadi napokon je nakon povratka s druge posudbe pronašao Conor Gallagher

Igrači nisu zainteresirani za dolazak, ali jesu za odlazak

Posljednih dana pisali smo o tome kako Chelsea ne uspijeva ostvariti svoje najveće transfer želje, a tu se kao glavni problem istaknula Barcelona. Nakon što su im "preoteli" Raphinhu, čini se da će im uzeti i njihovu najveću želju, Julesa Koundea pa će se Thomas Tuchel i novi vlasnik Todd Boehly morati okrenuti idućim metama.

No, ima Chelsea veliki problem i kod igrača koji se nalaze na njihovom rosteru. Već spomeenuta Barcelona je bacila udicu na Marcosa Alonsa i Cesara Azpilicuetu, a oni nisu ravnodušni, nego su od kluba zatražili puštanje kući u Španjolsku. Tuchel je već rekao da kapetanu nema namjeru ispuniti tu želju, dok bi Alonso čak uskoro i mogao promijeniti adresu.

Erik Ten Hag Novi režim u Unitedu: Ten Hag izbacio igrača iz momčadi jer je dva puta zakasnio? divider

Tu problemi ne staju. Christian Pulišić nije zadovoljan minutažom pa bi u polusezoni pred Svjetsko prvenstvo svakako htio igrati više te provjerava koje su mu opcije, nešto slično smo mogli pronaći za Hakima Ziyecha, dok je novi igrač na popis nezadovoljnih Timo Werner.

Nijemac nije opravdao milijune

Nijemac koji je doveden prije dvije godine iz Leipziga za 53 milijuna eura do sada je uz sebe zaradio etiketu transfer promašaja. Iako je kod Tuchela pronašao ulogu u momčadi te je u posljednje vrijeme većinom igrao, brojka od deset golova i 13 asistencija u dvije ligaške sezone izgleda mizerno za čovjeka koji je doveden da bi zabijao golove.

Svojom formom, a vjerojatno i ulogom nije zadovoljan niti sam Werner te je sad i on krenuo tražiti bolje opcije, s nadom da na Svjetsko prvenstvo ode kao prvi napadač Elfa. 

Thomas Tuchel Nove glavobolje u Chelseaju: Tjednima rade na transferu igrača koji će im sad pobjeći u Barcelonu!? divider

Tako je već prošlog tjedna, većinom kroz njemačke medije, u centar pažnje došla priča da je Werner od svog agenta zatražio da mu riješi transfer nazad u RB Leipzig. Njegov bivši klub vjerojatno bi za isto bio zainteresiran, posebno ako bi se radilo o posudbi, no to je opcija na koju Chelsea u ovom trenutku, dok ih igrači očito izbjegavaju, vjerojatno ne bi pristao. Kad bi pronašli alternativu, to bi čak bilo moguće.

S druge strane, sad se pojavila priča kako postoji interes velikog kluba za trajni transfer Wernera. U pitanju je Juventus, čija je ofenziva svakako oslabljena odlascima Dybale i Bernardeschija. Werner im djeluje kao dobra opcija za drugog napadača, krilo ili čak kao zamjena za sjajnog Vlahovića, čije je mjesto u vrhu napada Stare dame neupitno.

Chelsea nove odlaske trenutno ne smije dozvoliti

Iz Chelseaja za sada šute, vjerojatno iz razloga što bi puštanje dodatnih igrača stvorilo sliku da su im novi pod hitno potrebni, čime bi suprotne strane postale pregovarači koji mogu tražiti više, znajući da londonskim plavima gori pod petama.

Sve u svemu, tko bi očekivao da će situacija u trećeplasiranoj momčadi prošle sezone izgledati ovako drastično, posebno nakon što je kupnja od strane Boehlyja na kraju prošla vrlo bezbolno. Čini se da igrači i agenti možda znaju nešto više. 

Martin Odegaard i Oleksandr Zinčenko Arsenal utrpao četiri komada Chelseaju i samo potvrdio u kakvim je problemima obrana Bluesa divider

Zabrinjavajuće u svakom slučaju, čak je i Tuchel ovih dana izjavio da nije siguran kako u dva tjedna, dok prvenstvo krene, može dovesti svoju momčad u stanje potrebno za ulazak u borbu za titulu prvaka.

Vremena je uistinu malo, a općem dojmu nije pridonio niti teški 4:0 poraz od Arsenala. Jasno je da u Tuchelovoj svlačionici nešto ne štima. Prave odgovore kakvo je stanje ipak će nam dati tek početak lige. Koji s nestrpljenjem čekamo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider