Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
RAPSODIJA ARTETINE MOMČADI

Arsenal utrpao četiri komada Chelseaju i samo potvrdio u kakvim je problemima obrana Bluesa

Četiri pogotka u mrežu Chelseaja smjestili su nogometaši Arsenala

Martin Odegaard i Oleksandr Zinčenko (Foto: Afp)

Sjajnim utakmicama ovog ljeta imaju priliki svjedočiti Amerikanci, budući da je veliki broj elitnih klubova upravo tamo odabrao odraditi svoje pripreme.

Među takvim utakmicama istaknula se i ona odigrana na Florida Cupu u Orlandu, kao svojevrsna finalna utakmica istog. U njoj su zaigrali Arsenal i Chelsea, a susret je završio velikom pobjedom momčadi iz Sjevernog Londona.

Zaigrale su najjače momčadi

Oba trenera izveli su ono ponajbolje što u ovom trenutku imaju, a tu se bolje snašao Arsenal, posebno ako znamo da je obrana Chelseaja u rasulu, budući da se tek čekaju još neka prava pojačanja, a onaj već pristigli stoper, Kalidou Koulibally, ovog puta je nastupio tek posljednjih dvadesetak utakmica.

U takvom odnosu snaga, Arsenal je iskoristio svoje prilike i završio utakmicu velikom pobjedom 4:0.

Bukayo Saka je Mendyja u probleme bacio već u šestoj minuti, no Senegalac je obranio ono što Gabrielu Jesusu u 14. minuti nije uspio. Brazilac je tada izašao pred njega i prekrasno ga prebacio za vodstvo svog novog kluba. 

Thomas Tuchel Nove glavobolje u Chelseaju: Tjednima rade na transferu igrača koji će im sad pobjeći u Barcelonu!? divider

Arsenal je i nakon toga nastavio slagati prilike, a iduća koju su iskoristili došla je u 36. minuti. Martinelli je tada sjajno u prostor proigrao Odegaarda, koji lijevom nogom neobranjivo šalje loptu u dalji kut.

Chelsea je do poluvremena ipak nešto pokazao, a najbolju priliku imao je Mount, koji je na isteku sudačkog vremena pogodio vratnicu.

Otvorena igra u drugom dijelu

U drugom dijelu igralo se otvoreno. Chelsea je tražio pogodak i manje se brinuo za obranu, što je Arsenal koristio. I upravo oni su postigli pogodak, čiji je strijelac u 66. minuti bio Saka. On je reagirao nakon štoi je Mendy prvo obranio udarac Martinellija, a onda i Xhake. Bio je u očitom zaleđu, no u prijateljskim susretima nema VAR-a koji bi to nadmadno detektirao.

Konačni rezultat postavio je Sambi Lokonga, koji je u 90. minuti glavom spremio sjajan centaršut s desne strane.

Sve pogotke s utakmice možete pogledati OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider