Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ODUSTALI OD CAICEDA

Arsenal odradio vrhunski posao, u lov na titulu će s europskim klupskim i reprezentativnim prvakom

Jorginho je postao novi igrač Arsenala u transferu vrijednom 12 milijuna eura.

Jorginho (Foto: Afp)

Glavni zadatak Arsenala u ovom prijelaznom roku bio je pojačati ono gdje su najtanji - samu sredinu, gdje su Granit Xhaka i Thomas Partey nezamjenjivi. Njihove alternative Sambi Lokonga i Mohamed Elneny nisu igrači kvalitete potrebne za napad na titulu.

Bio je tu Arsenal spreman i najviše uložiti, za Brightonova Moisesa Caideda ponudili su 70 milijuna funti, no momčad s juga Otoka odlučila je Ekvadorcu spustiti rampu i ostaviti ga u klubu.

Odlično pojačanje za malo novca

Mikel Arteta onda se odlučio okrenuti klubu u kojem svlačionica postaje suviše tijesna za sve igrače koje ima na svom rosteru. Naravno, riječ je o Chelseaju.

U samo dva dana dogovoren je tako transfer Jorginha, Brazilca koji nastupa za reprezentaciju Italije, koji je bio u posljednjoj godini ugovora. Chelsea je tako iskoristio potrebe Arsenala, pa je uprihodio 12 milijuna funti.

Arsenal je tako dobio nogometaša koji je 2021. godine bio treći u izboru za Zlatnu loptu, ali i neko vrijeme prije same dodjele glavni favorit. 

Isto tako, dobili su iskusnog veznjaka koji zna stati na loptu kad je to potrebno te koji vrlo dobro diktira tempo igre. U trenucima kad im je za zadržavanje forme potrebna širina takvi su igrači zlata vrijedni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider