Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Radno ljeto ARsenala

Topnici pucaju na sve strane: Arteta sprema nešto novo u Arsenalu, blizu je još jednog velikog pojačanja

Vieiru je platio 35 milijuna plus bonuse, dogovorio je Gabriela Jesusa za 52 milijuna, a sad mu nedostaje desetak za dogovor s Ajaxom oko dolaska Lisandra Martineza.

Projekcija Arsenalove momčadi za sezonu 2022/23. (Foto: Afp)

Ljetni prijelazni rok nigdje nije tako živ kao u Arsenalu, potvrdili su novo pojačanje – američkog golmana Matta Turnera, ali on je samo kap u moru, prenose Englezi, jer je nakon Vieire Gabriela Jesusa, blizu i stisak ruke s Ajaxom oko mogućeg dolaska stopera Lisandra Martineza.

Menadžer Mikel Arteta planira, čini se, zavrtjeti dosta toga u momčadi jer se sprema aktivno kupovati i prodavati, ali najprije ovo tekuće.

Ajaxov stoper Lisandro Martinez će ga koštati bliže 50.000.000 eura, nego 40.000.000 i bonuse koliko je zadnje ponudio španjolski menadžer, ali očekuje se kako će se uskoro slomiti i pristati na uvjete nizozemskog giganta.

gol expired Arsenal dobio ogromno pojačanje: Gabriel Jesus sletio na Emirates divider

Treće veliko pojačanje

To će biti treće kapitalno pojačanje poslije Portovog veznjaka Fabia Vieire ovo ljeto, jer je njegovo predstavljanje i službena potvrda transfera Gabriela Jesusa za 52.000.000 eura iz Manchester Cityja pitanje dana, možda i sata. S tom trojicom prebacit će debelo iznos od 150.000.000 eura jer su već za proširivanje kadra platili šest milijuna za Turnera i oko tri i pol za Marqunihosa na krilu.

Navodno je blizu još jednog beka jer ne odustaje od škotskog braniča Aarona Hickeya iz Bologne, koji trenutačno vrijedi oko 18.000.000 eura. Raspituje se i za desnog beka, no čini se kako će Cedric zadržati taj posao još godinu dana.

Fabio Vieira Arsenal se pojačao dosadašnjim glavnim Portovim kreativcem divider

Vidjet ćemo kako će se razviti situacija s Granitom Xhakom, ali Arteta razmišlja o dovođenju Yurija Tielemansa iz Leicester Citya, no možda ga dovede svakako jer mu je potrebna rotacija u veznom redu zbog čestih problema s ozljedama u tom segmentu momčadi. Sanja i o Leedsovom Raphinhi, no teško će pobijediti konkurenciju za njegov potpis.

Dosta i odlazaka

Ovi dolasci, mogli bi prouzročiti odlaske. Novi stoper bi mogao napraviti gužvu u svlačionici pa ćemo vidjeti, hoće li Arteta odrezati jednog Gabriela. S dolaskom Jesusa njihov broj će se popeti na trojicu, kako je jedan tek došao, a jedan nedavno uzeo broj 11 na dresu, treći, onaj koji je nekoć igrao za Dinamo, bi mogao otići. Ipak, zasad je važan član svlačionice i u svim planovima.

Veće izglede za odlazak imaju Nicolas Pepe, Granit Xhaka, Mohamed Elneny, Nuno Tavares, Bernd Leno, Lacazette je već otišao…

Projekcija Arsenalove momčadi za sezonu 2022/23.

Projekcija Arsenalove momčadi za sezonu 2022/23. Projekcija Arsenalove momčadi za sezonu 2022/23. (Foto: Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider