Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TOPNICI DOVELI NOVOG VIEIRU

Arsenal se pojačao dosadašnjim glavnim Portovim kreativcem

Fabio Vieira postat će danas novi igrač Arsenala, nakon što su Topnici i Porto dogovorili sve detalje.

Fabio Vieira (Foto: Afp)

Glavna tema u engleskim medijima vezana uz Arsenal su pregovori između kluba i Gabriela Jesusa, odnosno aktualnog kluba brazilskog napadača, Manchester Cityja. Unutar toga, Arsenal je sve iznenadio odradivši jedan dobar posao u potpunoj tišini i danas u London bi trebao sletjeti Fabio Vieira.

Vieira je 22-godišnji ofenzivni veznjak koji dolazi iz Porta, gdje se tijekom prošle sezone prometnuo u glavnog ofenzivca bijelo-plavih. Sezonu je zapravo započeo kao rezerva, da bi s vremenom napokon izborio prvi sastav te je na kraju završio na šest pogodaka i 14 asistencija u 27 utakmica, ali uz prosjek od tek 50 odigranih minuta po susretu.

Kako se sezona protezala tako je Vieira postao glavni kreativac momčadi, svojevrsni playmaker, odnosno igrač u fazi napada određen za onaj ključni posljednji pas, no pokazao se opasan i u završnici.

U Arsenal dolazi u transferu vrijednom oko 30 milijuna eura. Prema informacijama medija, sve je dogovoreno, a službeno će postati nakon što Vieira danas odradi liječnički pregled. 

Riječ je o igraču koji bi se za svoju minutažu najvjerojatnije trebao boriti s Martinom Odegaardom, koji u formaciji 4-2-3-1 igra na poziciji srednjeg ofenzivnog veznog. Kandidat za tu poziciju je i Emile Smith Rowe. Vieira je također dobar i na poziciji lijevog krila, gdje bi mu glavna konkurencija trebao biti Gabriel Martinelli te također Smith Rowe, koji je zapravo polivalentan ofenzivni veznjak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider