Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Usko vezano s Oršićem

Dinamo započeo pregovore oko prodaje: Prosci dolaze po Petkovića i još jednog igrača iz HNL-a

Trabzonspor je pokrenuo službene pregovore s Dinamom i njegovi predstavnici uskoro stižu u Zagreb…

Dinamovi igrači slave naslov prvaka (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)

Iz turskih izvora stigla nam je informacija da je Trabzonspor započeo službene pregovore s Dinamom oko najmanje jednog, a moguće i dvojice igrača.

Oleksandr Usyk Usyk pozvao Zelenskog u Poljsku na borbu: “Poznavajući ga, ako dođe, sjest će u prvi red“ divider

Prema tim istim informacijama, predstavnici velikog turskog kluba s Crnog mora trebali bi do kraja tjedna stići u Zagreb i nastaviti pregovore s čelnicima Dinama oko Brune Petkovića, a možda ih i finalizirati.

U tijeku boravka u Zagrebu navodno će pokušati zaključiti posao s još jednim pojačanjem iz HNL-a. Još uvijek ne znamo radi li se o nekom Dinamovom igraču ili igraču nekog drugog hrvatskog kluba.

Turci dolaze u Zagreb po Petkovića i još jednog igrača

Da Trabzonspor želi Petković, nije novost, koketiranje s Dinamom i Petkovićem traje već duže vrijeme, no čini se da se stiglo do faze kada stvari postaju službene, odnosno kada možemo očekivati finalizaciju posla.

Zasad nije jasno tko je taj drugi igrač koji je na listi želja turskog kluba, odnosno njegova trenera Nenada Bjelice, hrvatskog stručnjaka koji je vodio Dinamo između 2018. i 2020. i s njime polučio zapažene europske rezultate.

Nova Kranjčevićeva VIDEO Pogledajte spektakularne kadrove novog stadiona u Zagrebu, koštat će 20 milijuna eura divider

Posve je jasno da predstavnici Trabzonspora rade po uputama Nenada Bjelice, pa bi se ta zagonetka barem donekle mogla riješiti klasičnom dedukcijom.

Prilično je izvjesno da Trabzonspor nema novca za glavne Dinamove zvijezde. Teško da Turci mogu kupiti Livakovića, Ivanušeca ili Šutala, no možda bi mogli posegnuti za nekim od Dinamovih igrača iz drugog ili trećeg ešalona. Logično je zaključiti da se radi o jednom od Bjeličinih ljubimaca iz ere dok je vodio Dinamo ili možda Osijek.

Oršićev slučaj usko vezan 

Prema informacijama koje raspolažemo, Trabzonspor nije odustao niti od angažmana Mislava Oršića, bivšeg krilnog napadača Dinama koji je zimus prešao u Southampton i tamo se nije naigrao.

Kako Oršić nije zadovoljan tretmanom u engleskom klubu i kako su Sveci ispali iz Premierlige, izrazio je želju za odlaskom. Trabzonspor ima dvije opcije za dovođenje Oršića; ili će otkupiti njegov ugovor ili će ga dovesti na posudbu, što je, čini se, realnija opcija.

Dinamo je također izrazio želju da vrati Orišića u Maksimir, i to na posudbu, no nije našao zajednički jezik sa Southamptonom, koji očito ne želi pustiti Oršića na posudbu i još plaćati lavovski dio njegove plaće.

Trabzonspor je navodno spreman preuzeti većinu Oršićevih potraživanja i taj se posao u ovom trenutku čini realnijim.

Ako Turci ne bi išli na otkup ugovor, ostalo bi im više novca za druga pojačanja. Rasplet priče oko Oršića usko je povezan s Trabzonovim daljnjim investicijama, odnosno s pojačanjima koje traže u Hrvatskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider