Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uskoro počinje izgradnja

VIDEO Pogledajte spektakularne kadrove novog stadiona u Zagrebu, koštat će 20 milijuna eura

Uz rekonstrukciju Kranjčevićeve, grad Zagreb počinje i s obnovom Doma sportova, koja će koštati 20 milijuna eura, kao i izgradnjom bazena u Španskom.

Galerija Nova Kranjčevićeva Nova Kranjčevićeva Nova Kranjčevićeva +3 Nova Kranjčevićeva

Gradski stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu počinje s rekonstrukcijom na proljeće sljedeće godine, a cijena radova bit će oko 20 milijuna eura, izjavio na konferenciji za medije zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

"Krenuli smo u izvedbu rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj, jedan od triju najznačajnijih gradskih projekata poboljšanja gradske sportske infrastrukture, a prema najavama, stadion bi trebao biti gotov u proljeće 2025.", kazao je Tomašević na konferenciji održanoj na samom stadionu.

"Kranjčevićeva sada ima kapacitet od nekih 5000 mjesta, a mi ćemo napraviti jedan od najmodernijih stadiona u Europi koji će primati 12.000 gledatelja, s četiri potpuno natkrivene tribine i multifunkcionalnim parkiralištem. Osigurana su sredstva za rekonstrukciju iz gradskog proračuna, a nadamo se i novcu od UEFA-e, s obzirom na to da će to biti stadion 4. kategorije po UEFA-inim propisima, na kojem će se moći igrati europske utakmice i na kojem će moći igrati i hrvatska reprezentacija.

Stadion Kranjčevićeva VIDEO Gradi se novi stadion u Zagrebu, Tomašević sve potvrdio, kapacitet 12 tisuća, Maksimir će srušiti divider

Također, stadion i okolica na gradskom su zemljištu, vrlo će se skoro riješiti imovinskopravni status, tako da će grad Zagreb biti vlasnik ovog stadiona u samom središtu grada", dodao je Tomašević, a osvrnuo se i na stanje vezano za izgradnju stadiona u Maksimiru.

"Rekonstrukcija Kranjčevićeve prvi je korak ka novom stadionu u Maksimiru, s obzirom na to da nakon rušenja Maksimira Dinamo negdje mora igrati svoje utakmice. Pregovori za obnovu Maksimira idu u dobrom smjeru i do kraja mog mandata dogovorit će se izgradnja novog Maksimira, a razgovori Grada Zagreba, Vlade RH i Zagrebačke nadbiskupije u završnoj su fazi."

Stadion u Kranjčevićevoj bit će moderan, održiv i zeleni projekt, kazao je dogradonačelnik Luka Korlaet, a rekonstrukcija stadiona izgrađenog davne 1921. godine odvijat će se po projektu profesora Vladimira Kasuna.

"Uz četiri tribine, koje će izvana nalikovati na stambene zgrade sa zelenilom i žardinijerama u koje će se dopremati kišnica s krova, gradit će se i novi gradski trg uz Kranjčevićevu ulicu te multifunkcionalno parkiralište, koje će kad nema utakmica, koristiti građani za rekreaciju jer će na njemu biti malonogometni, teniski i košarkaški tereni. Na krovu će biti velike solarne ploče od kojih će se stadion napajati energijom", kazao je Korlaet.

Uz rekonstrukciju Kranjčevićeve, grad Zagreb kreće i u obnovu Doma sportova, koja će koštati 20 milijuna eura, kao i izgradnju bazena u Španskom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider