Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
konačno nešto

VIDEO Gradi se novi stadion u Zagrebu, Tomašević sve potvrdio, kapacitet 12 tisuća, Maksimir će srušiti

Grad Zagreb bit će vlasnik stadiona, a radovi počinju već na proljeće iduće godine.

Stadion Kranjčevićeva (Foto: Grad Zagreb)

Zagreb, čini se, konačno dobiva novi stadion, točnije novu Kranjčevićevu. Trenutačni stadion ide u renovaciju s proširenim kapacitetom, potvrdio je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Tomašević je sa svojim suradnicima predstavio projekt idejnog rješenja. Radovi prema najavama počinju u proljeće iduće godine.

''Radovi počinju u proljeće iduće godine, s time idemo, osigurali smo novac u proračunu, nadamo se UEFA-inu sufinanciranju. Ponosni smo na taj projekt i vjerujem da će mnogima biti lijep i dobrodošao'', izjavio je Tomašević.

Maksimir se ruši, Dinamo se seli u Kranjčevićevu

Gradonačelnik Zagreba pokazivao je novinarima, ali i javnosti kako bi stadion trebao izgledati nakon izgradnje dodatnih tribina.

''Radi se o obnovi, o nadogradnji i obnovi postojeće zapadne tribine. Radi se na proširenju kapaciteta, s trenutačnih oko pet tisuća ide se na 12 tisuća mjesta, stadion će biti potpuno natkriven, a tribine će biti spuštene do travnjaka, kao što to i jest u modernim stadionima'', dodao je Tomašević.

Cijena: 20-ak milijuna eura

''U sljedećoj sezoni stadion će koristiti Lokomotiva i Rudeš, ideja je i plan da zadovoljava četvrtu UEFA-inu kategoriju, sve će se međunarodne utakmice moći igrati na njemu. Od Lige prvaka do reprezentacije. Plan je da jedan od korisnika novog stadiona bude i GNK Dinamo kako bi se za to vrijeme mogao srušiti Maksimir i na tom mjestu izgraditi novi stadion.''

''O Maksimiru mogu reći da su u završnoj fazi razgovori o imovinskom i pravnom pitanju između Vlade, Zagrebačke nadbiskupije i Grada Zagreba.

Pripremamo i natječaj i program za novi stadion Maksimir. Dinamo negdje mora igrati dok se gradi Maksimir'', dodao je Tomašević pa otkrio:

''Cijena će biti nešto niža od 20 milijuna eura, izgradnja počinje u proljeće i moglo bi se u godini dana sve završiti. Bio bi gotov do proljeća 2025. godine. Uglavnom će biti financiran iz proračuna Zagreba, gradski stadion ostat će u našem vlasništvu. Nadamo se pomoći UEFA-e preko HNS-a.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider