FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Zauzet je, ali...

Usyk pozvao Zelenskog u Poljsku na borbu: “Poznavajući ga, ako dođe, sjest će u prvi red“

Teškaški prvak Oleksandr Usyk pozvao je Volodimira Zelenskog na meč protiv Daniela Duboisa koji će se održati u Poljskog 26. kolovoza ove godine.

Oleksandr Usyk (Foto: Afp)

Usyk koji drži IBF, WBO, WBA pojaseve prvotno se trebao boriti sa WBC prvakom Tysonom Furyjem za ujedinjenje titula u teškoj diviziji. No, do tog meča nije došlo zbog razlaza u financijskom dijelu dvojce boraca.

Stoga je Usyk sada dao šansu Britancu Duboisu, koji je to zaslužio titulom obaveznog izazivača. Ukrajinac je izrazio želju da meč bude što bliže njegovoj domovini te je Poljskoj dodijeljena čast da održi ovu veliku priredbu.

S obzirom na blizinu Ukrajini, a i samu borbu koja pada na datum dva dana nakon ukrajinskog Dana nezavisnosti postavilo se pitanje hoće li Usyka doći podržati i predsjednik Zelenski.

“Sigurno je da ćemo poslati službenu pozivnicu Volodimiru Zelenskom, ako ima vremena doći me podržati. Ali razumijemo da je on zauzet gotovo 24 sata dnevno“, izjavio je Usyk te nastavio “Možda njegova posjeta neće biti službeno najavljena. Možda će gledati borbu negdje sa strane u tajnosti. Međutim, poznavajući Volodimira Zelenskog, ako dođe, sjest će u prvi red“, zaključio je boksač.

Usyku će ovo biti druga obrana pojasa protiv Engleza, nakon što ih je zaradio u velikom meču na prepunom Tottenhamovom stadionu protiv Anthonyja Joshue, a potom ih u revanšu obranio prošlog ljeta.

Velika borba sa Furyjem koju čeka cijeli svijet i dalje je moguća. Posebno sa Usykovim potpisom za Saudijsku promociju koja želi taj meč organizirati u svojoj domovini. Potvrdio je to i Usykov promotor najavivši kako će Fury uskoro dobiti ponudu koja se ne odbija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider