Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sveopći kaos

Totalni cirkus i potoci gnjeva u Srbiji: "Neviđeni skandal! Planirali šahovnicu na rukavu Orlova"

Novi dres Orlova za Svjetsko prvenstvo u Kataru izazvao je lavinu negativnih komentara u srpskoj javnosti…

Dres reprezentacije Srbije (Foto: Afp)

Novi dres Srbije brže-bolje je povučen iz prodaje nakon što su navijači izrazito loše reagirali.

Nogometni savez Srbije još nije službeno predstavio novi dres Orlova za Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali je objavljen na službenoj stranici njihova dobavljača opreme – Pume.

Jeremy Williams VIDEO Najluđe vaganje ikad: Pred protivnikom iščupao vlastiti zub i zgazio ga divider

Prije nekoliko tjedana procurila je fotografija dresa i počela kružiti po društvenim mrežama. Puma je počela s prodajom u Sjedinjenim Američkim Državama, no nakon salve kritika ubrzo ga je povukla s polica.

Novi dres Orlova razbjesnio srpske navijače

Zbog čega je dres izazvao takve negativne reakcije srpske javnosti? Kada neupućeni promatrač pogleda dres, teško da će shvatiti u čemu je kvaka. Dres je ugašeno crveno boje, sa zlatnim ovratnikom i obrubima na rukavima.

Izgleda sasvim pristojno, no problem je u tome što podsjeća na dresove susjednih zemalja koje nisu baš obljubljene u Srbiji, prije svih na dres Albanije i Crne Gore.

Steven Gerrard Gerrard uveo bizarna pravila: Obavezne japanke pod tušem, a najgoreg na treningu čeka posebna majica divider

"Mnogi su tvrdili i da je novi grb skandalozno loše odrađen, a nije im bio jasan ni natpis na leđima. Naime, riječ Srbija napisana je latinicom, osim ćiriličnog slova B. To je trebao biti spoj modernog i tradicionalnog, ali očigledno se javnosti ova ideja nije svidjela", stajalo je prije dva-tri dana u komentaru na Kuriru, srpskom tabloidu koji je cijelu priču oko dresova srpske reprezentacija nazvao "totalnim cirkusom".

Kurir piše da se već drugi put dogodilo da službena oprema srpske reprezentacije osvane na službenom portalu Pume, a potom bude ekspresno povučena iz prodaje. Prvi je takav slučaj bio s majicama za zagrijavanje, a potom i s glavnim dresom.

Planirali šahovnicu na rukavu

Kurir ide dalje pa ističe da je jedan dizajn opreme, koji ipak nije ugledao svjetlo dana, izazvao posebnu konsternaciju jer je na rukavima uključivao – šahovnicu.

"Prijedlog za opremu Srbije bio je sa šahovnicom na rukavima. Da, ne šalim se, to je bila dizajnerska ideja za trenirke Srbije koja je poslana u Savez. Možete samo zamisliti što bi se dogodilo da su nogometaši izašli u nečem takvom na trening ili utakmicu", ispričao je Kurirov izvor u tekstu pod naslovom:

Karim Benzema i Aurelien Tchouameni slave pogodak Majstorski potez Benzeme, Hazard konačno zabio: Ancelotti najavio udarnu postavu, evo što je s Modrićem divider

"Planirali nogometaše Srbije obući u šahovnicu: Neviđen skandal! Otkrivamo sve detalje suludog plana".

Kurir ipak piše da će glavni dres Srbije biti predstavljen 29. kolovoza.

"Dres izgleda neusporedivo bolje i vjerojatno će i sami komentari biti drukčiji."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider