Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez dlake na jeziku

Toplak brutalno iskren poslije poraza Gorice u Gradskom vrtu: "Nije to bilo guranje Osijeka nego..."

Gorica je izgubila na gostovanju u Osijeku u prvom kolu nove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo kolo nove sezone HNL-a donijelo je sraz Osijeka i Gorice u Gradskom vrtu gdje su domaćini slavili s 2:1 i upisali tri startna boda.

Nakon utakmice trener gostiju Samir Toplak ovako je prokomentirao tijek zbivanja na terenu:

"Osijek je bolje otvorio, ali nije imao neke velike šanse, mi smo to dobro kontrolirali. Imali smo zatim preko Jurića šansu koju moraš iskoristiti ukoliko želiš pobijediti Osijek. Prvi gol smo im poklonili, brzo se vratili i nakon toga je bio penal pa crveni karton i to je onda Osijek iskontrolirao do kraja."

gol expired Osijek na otvaranju sezone svladao Goricu, junak Beljo postigao oba gola divider

Još dok je susret trajao, na društvenim mrežama su se vodile brojne polemike oko situacije koja je prethodila pobjedničkom pogotku Osječana. Sudac Ante Čuljak iz Zagreba, koji je bio jako blizu situacije koja se dogodila, prvo je označio simuliranje Diona Drene Belje i osječkom centarforu dao žuti karton. No, uslijedio je signal iz VAR sobe, Ivan Bebek je pozvao Čuljka da ode sam pogledati što se točno dogodilo i onda je glavni arbitar promijeni svoju odluku, poništivši Beljin žuti karton i pokazavši na bijelu točku s koje je napadač Osijeka bio precizan.

Toplak se nije htio upuštati u davanje procjene je li ili nije taj jedanaesterac prestrogo dosuđen, ali je dao znakovitu ocjenu generalnog dijeljenja pravde na ovom dvoboju.

"Kriterij je bio neujednačen, ali ne s ciljem da se gura Osijek. Jednostavno, to je bilo netalentirano suđenje", zaključio je trener Gorice.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider