Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Beckham i moyes?!

Izgleda nevjerojatno, ali ovi igrači doista su igrali zajedno: Top 10 šokantnih nogometnih tandema

Tko bi rekao da su ovi ljudi igrali zajedno?

Mauricio Pochettino i Ronaldinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogomet često piše neobične priče, a među takve spadaju i čudni, pomalo šokantni tandemi. Izgleda gotovo nevjerojatno da su ovi (bivši) igrači i treneri igrali zajedno, ali kotač sudbine spojio je neke parove koji na papiru izgledaju kao šala. Donosimo izbor takvih tandema izdvojenih iz različitih izvora i sličnih lista.

Mauricio Pochettino i Ronaldinho

Današnji menadžer Tottenhama bio je igrač PSG-a od 2001. do 2003., taman dok je u Parizu svoju europsku avanturu počinjao legendarni Ronaldinho. Pochettina iz tih godina nešto je teže prepoznati zbog duge kose, tada vrlo popularne među nogometašima, ali ovaj tandem doista je harao francuskim travnjacima.

David Moyes i David Beckham

Dva Davida koji su - svaki na svoj način - ostali zapamćeni u Manchester Unitedu igrali su 1994./1995. zajedno u trećeligašu Prestonu. Moyes je tada bio iskusan igrač i trenerov pomoćnik, dok je Beckham bio tinejdžer na posudbi iz Uniteda. Nije se dugo zadržao, ali stigao je u pet utakmica zabiti dvaput, jednom izravno iz kornera.

''Becks je bio mršavi dječak, rekao sam treneru Garyju Petersu da neće biti dovoljno jak za nas. 'Ne, bit će dobar', rekao je Gary. I bio je. Kad smo izborili promociju, David i njegov otac došli su nas posjetiti. Već je bio u prvoj momčadi Man Utd-a, ali nije nas zaboravio", prisjetio se Moyes za Four Four Two.

Rivaldo i Casemiro

Legendarni Rivaldo igrao je sve do 2015., kada je karijeru završio u brazilskom niželigašu Mogi Mirimu, jednom od svojih prvih klubova. Osim igrača bio je i predsjednik, a klub je u jednom trenutku stavio na prodaju - na Instagramu, objavivši post u kojem je potražio nove investitore.

Zadnji prvoligaški Rivaldov klub bio je Sao Paulo, gdje je redovno igrao s 38 godina na leđima. A ''prljavi posao'' za njega je odrađivao – Casemiro, danas prvotimac Reala, a tada 19-godišnjak u svojoj drugoj profesionalnoj sezoni.

Eden Hazard i Patrick Kluivert

Početak i kraj velikih karijera susreli su se u Lilleu 2007./2008. Tada još maloljetni Eden Hazard polako je ulazio u seniorski nogomet, točno u sezoni u kojoj je posljednje golove u karijeri zabijao Patrick Kluivert.

Harry Kane i Jamie Vardy

Dok su se Kane i Vardy 2016./2017. natjecali za najboljeg strijelca Premierlige, Englezi su iskopali krajnje neobičnu fotografiju tada staru tek oko tri godine. Na njoj dva ubojita engleska topnika jedan do drugog sjede na klupi Leicestera tijekom polufinala doigravanja za Premierligu.

David Nugent i Chris Wood dobili su prednost u prvih 11 ispred Vardyja i Kanea, koji je do kraja utakmice ipak ušao s klupe. Kane se nakon toga vratio s posudbe u Tottenham gdje je postao zvijezda, dok je bajkovita priča u Vardyju i Leicesterovu naslovu već dobro poznata. Cinici bi rekli, da je Kane ostao u Leicesteru osvojio bi barem jedan trofej…

Dele Alli i Alan Smith

Alli je danas zvijezda Tottenhama, a ''izblajhanog'' Smitha pamtimo iz one kultne momčadi Leedsa koja je stigla do polufinala Lige prvaka. Međutim, nakon odlaska u Manchester United njegova karijera krenula je silaznom putanjom – dovoljno silaznom da završi u trećeligašu MK Donsu, gdje se njegova padajuća karijerna krivulja susrela s onom Allijevom, koja je išla u drugom, uzlaznom smjeru.

Marouane Chamakh i Mauricio Pochettino

Opet Pochettino i njegova neobična partnerstva iz Francuske, ovaj put iz Bordeauxa u koji se zaputio nakon PSG-a. Tamo je nakon Ronaldinha zaigrao s još jednom nadolazećom zvijezdom – Marounaeom Chamakhom. Chamakh je kasnije postao poznati Arsenalov promašaj, dok Ronaldinho srećom nije imao istu sudbinu.

Thierry Henry i John Arne Riise

Dugo smo ih gledali kao rivale u dresovima Liverpoola i Arsenala, ali ovaj dvojac već se poznavao i ranije. Zajedno su kratko igrali u Monacu - Henryju je to bila zadnja sezona u Francuskoj, a Riiseu prva.

Edgar Davids i Wilfreid Zaha

Zaha je već sad legenda Crystal Palace, dečko iz kvarta koji je prošao klupsku akademiju (kao i onu uličnu). Nogometaš koji je rođen u Obali Bjelokosti, a odrastao u južnom Londonu, vratio se nakon neuspješne epizode u Manchester Unitedu u svoj Palace, u kojem pruža daleko najbolje partije.

A kad je počeo karijeru 2010. imao je slavnog suigrača – Nizozemca Edgara Davidsa, koji je tamo skupio zadnjih šest prvoligaških nastupa i privremeno zaključio karijeru, prije nego se dvije godine kasnije ponovno aktivirao u engleskom niželigašu Barnetu.

Jan Oblak i Ederson

Portugalski Rio Ave imao je 2012./2013. vjerojatno najbolji vratarski tandem u svojoj povijesti – prvi izbor bio je 19-godišnji Oblak, a drugi 18-godišnji Ederson. Oblak se sljedeće sezone vratio s posudbe u Benficu, a priliku je dobio Ederson, koji je kasnije također završio u Lisabonu. Danas spadaju među najbolje vratare na svijetu i brane mreže Atletico Madrida i Manchester Cityja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider