Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvoreno o svemu

Toni Kroos izazvao veliku kontroverzu: Evo što je rekao o Njemačkoj kao državi

Toni Kroos, bivši igrač Real Madrida i Bayerna koji se na Euru oprostio od nogometa, izazvao je veliku kontroverzu u Njemačkoj zbog mišljenja o svojoj zemlji.

Toni Kroos (Foto: Afp)

Toni Kroos spustio je zavjesu na igračku karijeru. S 34 godine objesio je kopačke o klin nakon što je Njemačka izgubila od Španjolske u četvrtfinalu Eura. I prije Eura najavio je da odlazi u mirovinu, tako da nije bilo šokantnog iznenađenja.

Slavko Vinčić Slovenac poznat po seks-skandalu sudi polufinale Eura između Španjolske i Francuske divider

Igrajući za Bayern i Real Madrid osvojio je sve što se može u klupskom nogometu, a s njemačkom reprezentacijom bio je prvak svijeta 2014. u Brazilu. Mnogi ga smatraju jednim od najboljih veznih igrača svoje generacije.

Kroos je završio igračku karijeru, ali nije sasvim napustio nogomet. Zajedno sa svojim bratom Felixom vodi podcast Einfach mal Luppen i komentira ne samo nogometne već i društveno-političke teme.

"Običan radnik odlazi od kuće puno ranije i vraća se kasnije"

Međutim, sada je gostovao u popularnom njemačkom podcastu Lanz & Precht, koji je po svojem konceptu svojevrsna ispovjedaonica pred slušateljima i diskutira se o mnogim temama.

Kroos je izazvao kontroverzu govoreći o politici, migracijama i mogućem nedostatku motivacije u njemačkom društvu.

Alen Babić Babić doživio težak poraz, ali svaku sekundu u ringu je bogatio naplatio: Evo koliko je ukupno zaradio divider

"Kao nogometašu, uvijek mi je teško žaliti se da nemam dovoljno vremena. Običan radnik odlazi od kuće mnogo ranije ujutro i vraća se puno kasnije navečer", rekao je Kroos voditeljima podcasta Davidu Prechtu i Markusu Lanzu.

"Ako mi nije dovoljno ovo što sam već zaradio..."

Kroos priznaje da ga je tijekom karijere najviše mučilo što vikendima nije mogao provoditi vrijeme sa svojim obitelji. Otkrio je kako nikada nije razmišljao o odlasku u Saudijsku Arabiju te je priznao da je već puno zaradio u karijeri.

"Ako mi nije dovoljno ovo što sam već zaradio, vjerojatno ne bi bilo ni to", kazao je Kroos i dodao da ne misli kako je loše što se otvorilo saudijsko tržište.

"Sada možete zaraditi dvostruko više u jednoj godini u Saudijskoj Arabiji nego što biste zaradili u 15 godina u 2. ligi. To je dobro", rekao je i prebacio se na društvene teme.

"Njemačka više nije zemlja kao što je bila"

Otkrio je da će radije nastaviti živjeti u Španjolskoj nego u domovini.

"Njemačka više nije zemlja kao što je bila prije deset godina kada sam je napustio", kazao je Kroos.

Kaže da bi mu bilo ugodnije pustiti maloljetnu kćer da iziđe van u 23 sata u Madridu nego u nekom velikom njemačkom gradu.

"Vezano za to radije bih izabrao Španjolsku nego Njemačku."

Iznio je i svoj stav o migracijama u Njemačkoj. Kazao je da je migracija u Njemačkoj stalno prisutna i osudio je nedostatak fundamentalno pozitivnog stava prema životu. Smatra da su u Njemačkoj mnoge stvari otišle previše izvan kontrole, no ipak je naglasio:

Radije u Španjolskoj nego u Njemačkoj

"Čini se da ova zemlja dočekuje ljude raširenih ruku. Svjetsko prvenstvo 2006. je to dokazalo, a sada je to i Europsko prvenstvo 2024. Mislim da je to senzacionalno i sjajno."

Kroos je upozorio na jednu opasnost u njemačkom društvu.

"Ako se izgubi kapacitet procesuiranja poraza u društvu, tada nastaje preosjetljivost među ljudima koji se više ne mogu nositi sa svojim osobnim porazima", kazao je i zaključio:

"Želim da moja djeca pokušaju biti najbolja u onome što rade."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
🎩🪄
Bliži nam se i sljedeći ciklus Lige nacija... 🇭🇷🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bjelica objasnio... 🤝😉

📸: Cropix
Ćiro fališ... Al' galvanizirani smo, ne brini! 🖤⚽

📸: Cropix/Hrvatska pošta