Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ruši se Maksimir

Tomašević ide na Dinamo – Chelsea, objasnio tko će platiti novi stadion u Maksimiru

Zagrebački gradonačelnik osvrnuo se i na pitanje stadiona Maksimir.

Liga prvaka vratila se u Zagreb. Večeras Dinamo igra protiv Chelseaja, a na tribinama će se okupiti tek nešto više od 20 tisuća navijača. Razlog je zatvorena istočna tribina još od potresa.

Zagrebački gradonačelnik spomenuo je u prilikom obraćanja medijima i pitanje oronulog maksimirskog stadiona, zbog kojeg će se domaćini večeras opet crvenjeti pred uglednim gostima iz Londona.

Na Maksimiru će večeras biti i zagrebački gradonačelnik, koji je devedesetih pohodio utakmice Dinama na navijačkoj tribini koja je tada bila ona južna, gdje su danas gostujući navijači.

Nizaar Kinsella Poznati engleski novinar o Dinamu, derbiju s Hajdukom, atmosferi u Zagrebu i Splitu: "Velika ste nogometna nacija" divider

"Nogometni savez nije bio u razgovorima, samo Dinamo. Razgovaramo i o zamjenskom stadionu s Dinamom, ali Kranjčevićeva to ne može biti, nažalost, sve dok ne riješimo imovinskopravne odnose. Ne mogu vjerovati da se 800 milijuna kuna 'ulupalo' u ruglo. Tko to normalan radi dok se ne riješe imovinskopravni odnosi?" rekao je Tomašević o izgradnji novog stadiona.

Podsjetimo, najavio je kako će se Maksimir rušiti, no još nije sve riješeno s Crkvom, koja polaže pravo na dio terena na kojem se stadion nalazi. Grad Zagreb ne bi trebao uložiti novac u stadion, već Dinamo, a Grad će mu prepustiti zemljište.

Novi stadion neće plaćati građani, nego investitor

Tomašević je objasnio kako se sportski objekti ne smiju obnavljati novcem EU-a predviđenim za obnovu od potresa.

''Nama samo za obnovu Doma sportova zbog potresa treba 180 milijuna kuna i morat ćemo ga platiti iz proračuna."

gol expired Što može Čačićev Dinamo protiv Chelseaja? Bunker neće proći, Modri moraju ostati vjerni sebi divider

Građani Zagreba već su jednom platili izgradnju stadiona krajem 90-ih godina, no taj projekt nikad nije završen, a na njega su bile potrošene stotine milijuna kuna.

''Potrebno je raspisati model koji će uključiti financiranje koje neće ići iz proračuna. Zemljište će ostati u vlasništvu Grada Zagreba, no na određeni broj godina se daje investitoru, tko god on bio, može se na taj natječaj javiti bilo tko, Dinamo ili neki drugi investitor'', rekao je gradonačelnik Zagreba te naglasio kako mu posebno smeta situacija oko nogometnog kampa Zagrebello, koji je u vlasništvu Grada.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider