Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se potvrda skupštine

Tko je prva predsjednica u Dinamovoj povijesti? Dugo je u klubu, Mamić ju je javno hvalio

Kao osoba od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića ušla je u upravu kada se Mamić povukao s mjesta predsjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vlatka Peras prvi je pick za novu predsjednicu Dinama. 41-ogodišnja Zagrepčanka u maksimirskom klubu zaposlena je od 1999., a prije tri godine postala je članica uprave kluba.

Kao osoba od najvećeg povjerenja Zdravka Mamića ušla je u upravu kada se Mamić povukao s mjesta predsjednika. Uz nju dio uprave tada su postali Amra Peternel i Krešimir Antolić, također ljudi bliski Mamiću.

''Toliko godina sam u Dinamu da već dugo ne gledam na klub kao posao nego kao stil života. Dinamo, kada ti se uvuče pod kožu kao meni, svakako predstavlja puno više od nogometnog kluba. S vremenom koliko provodimo zajedno kolege su postale kao dio obitelji. Naravno, izuzetno sam ponosna što sam postala članica Uprave najboljeg hrvatskog nogometnog kluba. To je velika čast, ali i još veća odgovornost jer znamo što Dinamo znači Zagrebu, Hrvatskoj i svim navijačima diljem svijeta'', rekla je.

Vlatka Peras godinama je bila Mamićeva osobna tajnica, a u upravu je stigla kao direktorica odjela ljudskih resursa i potencijala. U svibnju 2017. na osječkom sudu svjedočila je u postupku protiv Zdravka Mamića, a tom prilikom govorila je i o pozajmici koju je primila od Dinama.

Mamić: ''Ti si trebala biti predsjednica kluba''

"I ja sam uzela pozajmicu, koja mi je isplaćena u gotovini. Prvo 500.000 kuna krajem 2008., a od 2010. do 2011. podigla sam 1,6 milijuna kuna. Potpisali smo i ugovore. Nije bilo sredstava osiguranja, a rok za vraćanje je bio godinu dana, uz četiri posto kamate. Nisam vraćala u rokovima, ali sam na kraju sve vratila iz istih izvora iz kojih sam ih i posudila jer ih nisam ni potrošila."

Kako je bila zadužena za papirologiju i registraciju igrača na suđenju je govorila i o aneksima ugovora Luke Modrića i Dejana Lovrena, a Mamić je bio zadovoljan njezinim izlaganjem i u sudnici joj rekao sljedeće.

"Ti si trebala biti predsjednica kluba, a ne Vrbanović ili ja."

Sljedeći tjedan to bi se trebalo i dogoditi. Očekuje se da skupština kluba tada potvrdi izbor novog predsjednika ili predsjednice uprave.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider