Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prva u povijesti

Imamo predsjednicu: Na čelo Dinama stiže bivša osobna tajnica Zdravka Mamića

Vlatka Peras trebala bi uskoro postati prva predsjednica Dinama u povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo će od sljedećeg tjedna doživjeti promjenu na mjestu predsjednika uprave, operativno prve osobe kluba. Nominalno, predsjednik kluba je Mirko Barišić, ali on ima višu počasnu funkciju.

Nema nikakvih potresa na Maksimiru, ali dosadašnji predsjednik Igor Kodžoman mora napustiti fotelju u koju je zasjeo prije nekoliko godina kada se Zdravko Mamić, barem na papiru, povukao iz kluba.

Podsjetimo, Sportska inspekcija donijela je rješenje prema kojem Igor Kodžoman više ne može obnašati dužnost predsjednika uprave GNK Dinamo. Prekršajni sud ga je pravomoćno kaznio jer Dinamo nije u zakonski predviđenom roku objavio financijsko izvješće na svojoj web-stranici.

No Dinamo neće dobiti novog predsjednika, već silom prilika novu predsjednicu uprave, prvu u povijesti maksimirskog kluba. Sportske novosti pišu kako će u fotelju čelnog čovjeka kluba sjesti Vlatka Peras, dosadašnja članica Uprave.

Radi se o dugogodišnjoj djelatnici Dinama koja je u klubu 20 godina, a već dio svoje karijere provela je kao osobna tajnica Zdravka Mamića, danas bjegunca od hrvatskog pravosuđa koji se nalazi u susjednoj BiH.

Nakon što je prošle jeseni bivši direktor i potpredsjednik Tomislav Svetina morao otići iz kluba zbog sve većeg neslaganja s Mamićem, kontrolu opet čvrsto drže ljudi njemu odani ljudi.

SN pišu i kako je nova predsjednica Vlatka Peras jedna od onih djelatnika kluba koji su posuđivali novac iz klupske blagajne.

''Prvo sam krajem 2008. uzela 500.000 kuna, a od 2010. do 2011. podigla novih 1,6 milijuna kuna. Nije bilo sredstava osiguranja, a rok za vraćanje bio je godinu dana uz kamatu od 4 %.'', rekla je Peras prilikom davanja iskaza sudu te napomenula kako je cijeli iznos vratila.

Peras preuzima predsjedničku funkciju u trenutku kada Dinamo proživljava najslavnije dane u Europi u posljednjih 50 godina.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider