Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
dr. Marijana Kovačević

Tko je Modrićeva čudotvorka: Liječi kremom od kobilje posteljice, optužuju je da je šarlatanka, ali sportaši je obožavaju

Marijana Kovačević pomogla je u čudesnom oporavku Luke Modrića za ključne utakmice Real Madrida.

Luka Modrić (Foto: Afp)

Aura misterija obavija tajnovitu beogradsku liječnicu Marijanu Kovačević, koja je liječila i izliječila Luku Modrića za nastup u polufinalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Njezina je klijentela mahom sastavljena od najpoznatijih svjetskih sportaša, ali o njoj se zna gotovo ništa ili vrlo malo.

Luka je nedavno ozlijedio mišić i prognoza je bila kako ga neće biti barem tri tjedna, odnosno kako će propustiti ključne utakmice Kraljevskog kluba u finalu Kupa kralja i polufinalu Lige prvaka. Međutim, poslije tretmana u njezinoj beogradskoj klinici čudesno se oporavio te zaigrao u oba susreta.

Spasila je Đokovića

Odlučio se liječiti kod nje umjesto kod Realove liječničke službe u Valdebebasu i nije prvi profesionalni sportaš koji se odlučio za tu terapiju. Oni koji su kročili u njezinu kliniku kažu kako je ozbiljna i izravna, da ne radi razliku između slave i novca njezinih pacijenata i kako svoju tajnu čuva bolje od tajnog recepta Coca Cole, ali poznati sportaši, poput Novaka Đokovića, Diega Coste, Robina van Persiea, Franka Lamparda, Waynea Rooneyja i Cristiana Ronalda, prošli su kroz njezine ruke.

Svi su to učinili kad više nisu imali izlaza i sve ih je tretirala ultrazvučno primjenjujući posebnu kremu izrađenu od tajnih sastojaka. Ranije ove godine kod nje se liječio Novak Đoković uoči nastupa na Australian Openu. Na turniru se pojavio s problemom u lijevom koljenu, ali zahvaljujući njoj, oporavio se na vrijeme i osvojio naslov. Diego Costa 2013. godine nije bio te sreće uoči finala Lige prvaka. Očajno se želio oporaviti na vrijeme za finale Lige prvaka, ali napustio je igru samo devet minuta od početka utakmice.

Terapija kremom od kobilje posteljice

"Koristi kremu od posteljice koju primjenjuje ultrazvučnim valovima. Mnogi moji igrači bili su u njezinoj klinici i uvjeren sam kako je sigurna", rekao je Rafa Benitez 2009. godine dok je sjedio na klupi Liverpoola.

Time je zapravo otkrio njezinu tajnu ili započeo glasinu, kako već hoćete, u srpskim medijima, koji su i ranije nagađali kako koristi kobilju posteljicu u svojim tretmanima. S vremenom je bivala sve popularnija među sportašima i mnogi su željeli da je klubovi angažiraju u svoje liječničke službe, međutim ona je inzistirala na tome da tretmane obavlja isključivo u Beogradu.

Iako je povezuju s poznatim sportskim ličnostima, ona liječi i "obične ljude", ali za razliku od slavnih nogometaša, koji tretmane plaćaju 5000 eura po komadu, ostali puk istu uslugu može dobiti za 50-ak eura.

Zlatko Dalić i Luka Modrić Srpski mediji grme: ''Srbi su spašavali Modriću karijeru, a on niti da nas spomene'' divider

Nema službeno liječničko obrazovanje

Mnogi je oslovljavaju s dr. Kovačević, ali zapravo nema klasično liječničko ili fizioterapeutsko obrazovanje. Diplomirala je 1982. godine farmaciju i radila je po laboratorijima te kao sveučilišna profesorica prije nego što je počela liječiti. Svoju je kliniku otvorila 2003. godine i glavna klijentela su joj bili srpski hrvači i sportaši, koji su je pronalazili usmenom predajom od kolega, a s vremenom je došla do imena poput Luke Modrića.

Ali od slavne ubrzo je poslala zloglasna. Sve veći interes doveo je do optužbi vezanih za dozvole i licence, odnosno utaju poreza. Najprije se sakrila od javnosti, no odlučila je riješiti svoje probleme s pravosuđem i ubrzo se očistila od svih optužbi. Između ostalog, tužio ju je 2012. godine i Srpski nogometni savez.

U drugoj prilici optužili su je za korištenje ljudskih stanica u jednoj od svojih formula, međutim to joj nikad nije dokazano, iako je to tvrdio poznati nogometaš Yossi Benayoun. Ta je glasina pak pokrenula one kako u svojim terapijama koristi kobilju posteljicu, a one su pak pokrenule glasine da je dr. Kovačević pseudoliječnica i šarlatanka.

Ali uz sve to elitni sportaši sve češće dijele među sobom njezin broj, a dok postiže ovakve rezultate, oni će nastaviti dolaziti. Smatrali je ljudi pravom liječnicom ili ne…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider