Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEZAMJENJIV

Tko je Arthur Vermeeren, čudesni klinac koji je u prvom sastavu prvaka Belgije započeo 57 utakmica u nizu

Arhur Vermeeren ima tek 19 godina, a otkako je prvi put zaigrao u udarnoj postavi prvaka Belgije, više ga nitko iz nje ne može izbaciti.

Arthur Vermeeren (Foto: Afp)

Nakon više nego dramatično osvojene titule prvaka Belgije, koju im je fantastičnim pogotkom donio veteren Toby Alderweireld, nogometaši Royal Antwerpa nisu se proslavili u Ligi prvaka.

Doživjeli su pet poraza, a svoj bodovni saldo pokušat će popraviti danas, kad im u goste dolazi Barcelona

U veznom redu nedodirljiv je golobradi klinac

No, nije to tema ovog teksta, nego činjenica da Antwerp u svojoj momčadi ima jednog nevjerojatnog igrača, odnosno igrača koji se može pohvaliti praktički nezamislivim podatkom.

U njihovim redovima nastupa 18-godišnji Arthur Vermeeren, koji je nezamjenjiv u udarnoj postavi. Igra vrlo zahtjevnu poziciju srednjeg veznog igrača, tzv. "box to box" i to radi nevjerojatno zrelo.

No, nevjerojatniji je gore natuknuti podatak. Naime, otkako je 13. studenog 2022. godine, s točno 17 godina, devet mjeseci i šest dana po prvi put zaigrao u udarnoj postavi momčadi, Vermeeren je započeo apsolutno svaku utakmicu Antwerpa, ukupno njih 57. Zaigra li protiv Barcelone, a bilo bi čudno da se to ne dogodi, podići će taj broj na 58.

Statistika Arthura Vermeerena Statistika Arthura Vermeerena (Foto: Sofascore)

Debitirao i za reprezentaciju, ali nigdje mu se ne žuri

Zanimljivo zvuči i to da mu je za udarnu postavu također trebalo jako malo vremena u sastavu seniorske momčadi. Tek četiri puta ulazio je s klupe prije nego se ustalio u najjačem sastavu.

Ove jeseni debitirao je i za reprezentaciju, odnosno upisao je dva nastupa u crvenom dresu.

Vermeeren pokriva ogromno područje terena, jako dobro čita igru protivnika, odličan je u okomitoj igri s loptom u nogama, a može se pohvaliti i kvalitetnim dodavanjima.

Pravi moderni vezni igrač, koji će tek u veljači napuniti 19 godina. Naravno da nema kluba na čijem on nije radaru, ali trenutno ne možemo pretpostaviti gdje će završiti. Ugovor ima do 2026. godine, a pojavile su se čak informacije da će ga produžiti te u Antwerpu vjerojatno ostati do ljeta 2025. godine, kad bi mogao biti spreman za korak naprijed.

Mnogi će se složiti kako je spreman već sad, jer takva kondicija, fizička sprema i odgovornost u igri se rijetko kad viđa i kod mlađih seniora, a kako da se onda očekuje od momka koji je po godinama i dalje junior. No, igrom i statusom daleko od toga.

Arthur Vermeeren igrač je kojeg svakako vrijedi pratiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider