Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traži se novi trener

Tektonske promjene u kultnom slavonskom klubu: Novo pojačanje za povratak u Prvu HNL

Vinkovačka Cibalia imenovala je novog sportskog direktora; to je Zoran Tomić, bivši igrač i trener te trenutačni suvlasnik vinkovačkog kluba…

Zoran Tomić i Igor Bišćan (Foto: GOL.hr)

Čini se da se u Cibaliji neke stvari ipak pomiču s mrtve točke. Kultni vinkovački klub u posljednjem je kolu osigurao ostanak u 2. HNL.

Na kraju je Cibalia završila kao šesta, što izgleda fantastično s obzirom na to kako je situacija izgledala dva-tri kola prije kraja prvenstva, koje dugo nije bilo tako neizvjesno što se tiče borbe za ostanak.

Praktički pola lige visjelo je da posljednjeg kola, pa je u završnici bila prava drama.

Zoran Tomić novi sportski direktor Cibalije

Kako god, Vinkovčani su osigurali ostanak, a nekoliko dana poslije stigla je i vijest iz HNS-a da su dobili licencu za elitnu ligu.
Sada stiže vijest iz Genscherove 10b da je Cibalia pronašla i novo upravljačko pojačanje na mjestu sportskog direktora.

Riječ je o Zoranu Tomiću, bivšem igraču, treneru i dugogodišnjem suvlasniku vinkovačkog kluba.

Kao što je poznato, Tomić u svom posjedu ima kontrolni paket od 25 posto dionica Cibalije, a nakon nekoliko godina vraća se u upravljačke strukture kluba.

Podsjećamo da je bio trener Cibalije u sezoni 2016./2017., a nakon toga je vodio Novigrad. Prije desetak godina bio je šef omladinske škole Cibalije i trener juniorske momčadi. Tomić posjeduje Uefinu PRO licenciju, čime ispunjava HNS-ove uvjete za sportskog direktora.

Odlukom Nadzornog odbora, a na prijedlog većinskog vlasnika Cibalije, to je Grad Vinkovci (oko 52 posto), imenovan je članom Uprave koji je zadužen za sportsku politiku, što znači da će ujedno obnašati dužnost sportskog direktora.

Napad na elitnu hrvatsku ligu

„Uzbuđen sam i sretan što sam se vratio u matični klub. Spreman sam uložiti sav svoj potencijal da izvršimo klupski plan i budemo najmanje među tri prvoplasirane momčadi, a po mogućnosti da već sljedeće sezone uđemo u elitnu ligu“, poručuje i ističe da je to projekt na tri godine.

„Plan je da osnažimo prvu momčad te da osovimo na noge Školu nogometa. Želimo znatno pojačati rad u omladinskim selekcijama kako bi već u bliskoj budućnosti punili seniorsku momčad našim igračima i poslije ih adekvatno plasirali na tržište.“

Zoran Tomić i Igor Bišćan Zoran Tomić i Igor Bišćan (Foto: GOL.hr)

Cibalia je u žurnoj potrazi za novim trenerom.

„Trenera prve momčadi izabrat ćemo u roku od 10 dana. Najvjerojatnije će to biti netko iz vinkovačkog nogometnog miljea. Prva opcija bio je Krunoslav Rendulić, ali on se priključio stožeru iranske reprezentacije. Miroslav Bojko zauzet je u Vukovaru, dok Mile Petković nije pokazao zanimanje unatoč višestrukim pozivima. No vjerujem da ćemo u domaćem okruženju naći kandidata koji ispunjava uvjete te dobro osjeća bilo grada i kluba“, zaključio je Tomić.

Vinkovački ljubitelji nogometa nadaju se da će Tomićevo imenovanje značiti izlazak Cibalije iz višegodišnje strukturne krize, u koju je upala zbog lošeg upravljanja i poslovanja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider