Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Crveni vragovi slave

Manchester United preokrenuo protiv Barcelone na Old Traffordu: Fred i Antony za pobjedu!

Manchester United pobijedio je Barcelonu 2:1 u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europske lige…

Galerija Antony slavi pogodak Manchester Uniteda Robert Lewandowski

Nogometaši Manchester Uniteda izborili su plasman u osminu finala Europske lige nakon što su na Old Traffordu pobijedili Barcelonu sa 2-1 nakon što je prvi susret završio 2-2. 

Dalje ide i Union Berlin koji je nakon amsterdamskih 0-0, u uzvratu porazio Ajax sa 3-1 uz sjajnu predstavu hrvatskog reprezentativca Josipa Juranovića koji je postigao pogodak i upisao asistenciju.

"Crveni vragovi" su u derbiju večeri preokretom na Old Traffordu porazili Barcu sa 2-1 i ukupnim rezultatom 4-3 prošli dalje.

Barcelona je povela u 18. minuti golom Roberta Lewandowskog iz kaznenog udarca i do kraja poluvremena Španjolci su držali prednost. Međutim, u nastavku susreta ManU je okrenuo rezultat golovima Freda u 47. minuti i Antonyja u 73. minuti.

Juranović zabio i asistirao

Plasman u osminu finala izborio je i njemački Union Berlin. Nakon što je susret u Amsterdamu završio bez golova, Union je u Berlinu pobijedio Ajax sa 3-1.

Domaćin je poveo u 20. minuti golom Robina Knochea iz kaznenog udarca, a na 2-0 je povisio hrvatski reprezentativac Josip Juranović postigavši u 44. minuti prvijenac za njemački sastav.

Juranović je pucao sa 20-tak metara lijevom nogom, a pomogao mu je i gostujući golman Geronimo Rulli lošom reakcijom. Na otvaranju drugog dijela Ajax je u 47. minuti smanjio golom Mohammeda Kudusa, no tri minute kasnije već je bilo 3-1. Juranović je ubacio iz kornera, a Danilho Doekhi pogodio za 3-1.

Josip Juranović VIDEO Juranović odigrao utakmicu iz snova: Zabio prvi pogodak pa fantastično asistirao divider

U posljednjim trenucima susreta Ajax je ostao s igračem manje nakon što je Edson Alvarez dobio drugi žuti zbog prigovaranja sucu. Juranović je odigrao cijeli susret za domaći sastav.

Roma je u Rimu nadoknadila poraz 0-1 iz prve utakmice, pobijedivši RB Salzburg sa 2-0 golovima Andreje Belottija (33) i Paula Dybale (40).

Za Salzburg je od 46. minute igrao Luka Sučić.

U ranijem terminu plasman u osminu finala izborili su Bayer Leverkusen, Juventus, Sporting i Sevilla.

Bayer izbacio Monaco na penale

Bayer je nastavak natjecanja izborio boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv Monaca. Monaco je u prvom susretu u Leverkusenu pobijedio sa 3-2, a identičnim rezultatom su Nijemci slavili u Kneževini.

Gosti su poveli u 13. minuti golom Floriana Wirtza, šest minuta kasnije je iz kaznenog udarca izjednačio Wissam Ben Yedder, no već u 21. minuti Exequiel Palacios je zabio drugi pogodak za "Apotekare".

Bayer je korak bliže prolazu stigao u 58. minuti kada je Amine Adlia zabio i treći pogodak. Monaco se vratio u život u 84. minuti kada je Breel Embolo zabio glavom iz teške pozicije smanjivši na 2-3.

Xavi Nastavlja se rezultatski posrtaj Barcelone u Europi: Jedan podatak sve otkriva divider

Kako više nije bilo golova susret je ušao u produžetke, ali niti u dodatnih 30 minuta nije bio golova pa je odluka pala nakon izvođenja je jedanaesteraca.

Presudio je promašaj Eliota Mataza koji je pogodio prečku. Kod Bayera je svih pet igrača bilo precizno (Moussa Diaby, Patrik Schick, Edmond Tapsoba, Nadiem Amiri, Sardar Azmoun), dok su za Monaco zabili Kevin Volland, Breel Embolo i Axel Disasi. Peti izvođač nije pucao jer je sve bilo riješeno.

Juventus uvjerljivo slavio u gostima

Juventus je na gostovanju pobijedio Nantes sa 3-0 nakon što je prvi susret završio 1-1.

Natječući se u Europi prvi put nakon 22 godine, Nantes ipak nije uspio ponoviti uspjeh iz 2001. kada je posljednji put stigao do osmine finala nekog europskog natjecanja. Sve je bilo gotovo u prvih 20 minuta. Dva gola gostiju i crveni karton kod domaćina usmjerili su utakmicu u jednom smjeru.

Marko Dmitrović VIDEO Navijač utrčao na teren i šakom udario srpskog golmana: Brzo je zažalio divider

Juve je poveo već u petoj minuti golom Angela di Marije, a u 17. minuti dogodio se možda i ključni trenutak susreta.

Nicolas Pallois je igrao rukom u kaznenom prostoru skriviši kazneni udarac, a pritom je dobio i crveni karton. Di Maria je bio siguran pogodivši za 2-0. Konačnih 3-0 Argentinac je svojim trećim golom postavio u 78. minuti.

Danci ostali bez povijesnog plasmana

Uvjerljiv je bio i Sporting koji je u Danskoj porazio Midtjylland sa 4-0 nakon lisabonskih 1-1.

Sporting je poveo u 21. minuti golom Sebastiana Coatesa, a novi problemi za domaćine stigli su u 38. minuti kada je Paulinho isključen zaradivši dva žuta kartona u svega dvije minute.

Pedro Goncalves je u 50. minuti povećao prednost gostiju, a do kraja susreta Goncalves je u 77. minuti zabio za 3-0, a Stefan Gartenmann u 85. minuti pogodio vlastitu mrežu za konačnih 0-4.

Rakitićeva Sevilla ide dalje

Sevilla je u Eindhovenu izgubila od PSV-a sa 0-2, ali je u prvom susretu slavila sa 3-0.

PSV je poveo u 77. minuti golom Luuka de Jonga, a u četvrtoj minuti nadoknade Fabio Silva je povećao prednost domaćina, no za više nije bilo vremena. Ivan Rakitić je za Sevillu igrao cijeli susret.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider