Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve je očarao

Legendarni Vatreni za Dnevnik Nove TV: "Gvardiol je jedan od najboljih braniča na svijetu"

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol nastavlja oduševljavati nogometnu javnost.

Joško Gvardiol, hrvatski nogometni reprezentativac odigrao je sjajnu utakmicu protiv Manchester Cityja u Ligi prvaka. Zaustavio je norveškog golgetera Erlinga Haalanda, ali i zabio pogodak za izjednačenje protiv Građana (1:1).

Reporter Milan Stjelja za Dnevnik Nove TV razgovarao je s legendarnim Vatrenim Nikolom Jurčevićem koji je bio pun pohvala za hrvatskog braniča - proglasio ga je jednim od najboljih braniča na svijetu:

"U nekim elementima igre je fantastičan. Tu prije svega mislim da je tehnički savršen igrač, da ima izvanredno postavljanje, da ima nevjerojatnu mirnoću i hladnokrvnost u otvaranju igre", kazao je Jurčević pa nastavio:

Gvardiol i Sosa u akciji protiv Brazila Sosa otkrio Nijemcima zanimljiv detalj o Gvardiolu: Nitko mu nije vjerovao, ali bio je u pravu divider

"To se traži u današnjem nogometu, a u ovakvim situacijama kada naleti na top igrače, kao što je Haaland koji su nevjerojatno brzi i eksplozivni, on uspijeva nadomjestiti neke nedostatke sa sjajnim postavljanjem i igračkom inteligencijom", rekao je.

Do jučerašnjeg ogleda Haaland je zabio pet pogodaka u četiri susreta, ali protiv RB Leipziga nije uspio zatresti mrežu. Tek je uputio jedan udarac prema protivničkim vratima.

Luka Modrić Luka Modrić završio na naslovnici poznatog lista: Imaju samo jednu poruku za Real divider

Jurčević nije jedina legenda koju je Gvardiol uspio očarati, Rio Ferdinand je bio pun lijepih riječi na račun hrvatskog braniča:

"Da biste bili vrhunski igrač, možete imati sve, ali odlučnost i smirenost u ključnim trenucima su najvažnije, a Joško je vrlo smiren u takvim situacijama", zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider