Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sociedad upisao pobjedu

Talijanski prvak kiksao protiv Juranovića i društva: Vatreni zatresao vratnicu

Napoli je osvojio samo bod i zakomplicirao plasman u osminu finala Lige prvaka.

Josip Juranović (Foto: Afp)

Nogometaši Napolija nisu potvrdili ulogu favorita te su pred svojim navijačima odigrali 1:1 protiv Union Berlina u četvrtom kolu skupine C Lige prvaka.

Pobjedom se Napoli mogao približiti osmini finala, a ovako ispred sebe ima još neizvjesne dvije utakmice na mogućem putu do tog cilja. Union Berlin je napokon izbjegao poraz nakon što je izgubio čak 12 utakmica u nizu, kombinirano u Bundesligi, DFB Pokalu i Ligi prvaka.

Napoli je potpuno dominirao u prvom poluvremenu koje je okončao s minimalnim vodstvom 1:0. Prvi put gostujuća mreža se zatresla nakon pola sata igre kada je iz blizine glavom pogodio Zambo Anguissa. No, pogodak je poništen zbog prethodnog prekršaja u napadu Di Lorenza.

Vatreni pogodio vratnicu, igrao do 64. minute

Goste je spašavao i okvir vrata, a na kraju je Union Berlin nesretno primio gol u 39. minuti. Strijelac za 1:0 je bio Politano od kojeg se lopta odbila u mrežu. Jedinu pravu šansu gosti su imali u nadoknadi prvog dijela kada je hrvatski reprezentativac Josip Juranović, iz slobodnog udarca s 20-ak metara, pogodio vratnicu. Juranović je, inače, kasnije zamijenjen u 64. minuti.

Rokas Pukštas Hajdukovac oduševio hladnokrvnim odgovorom: "Kuler, ništa ga ne može iznenaditi" divider

U nastavku je i dalje dominirao Napoli, ali su gosti iz Berlina postali itekako opasni u kontranapadima te su jedan takav realizirali. U 52. minuti za 1-1 je pogodio Fofana. Do kraja je Napoli pokušavao doći do drugog gola i kompletna tri boda, ali nije uspio.

Na ljestvici vodi Real s devet bodova. Napoli ima sedam, Braga tri, dok je Union Berlinu ovo bio prvi osvojeni bod.

Španjolci sve bliže osmini finala 

U skupini D Real Sociedad je u San Sebastianu svladao lisabonsku Benficu 3:1 čime je uvelike zakoračio prema osmini finala. Real Sociedad je pitanje pobjednika riješio u uvodnih dvadeset minuta. Toliko je, naime, trebalo vremena za tri pogotka domaće momčadi.

Prvo je Mikel Merino glavom u šestoj minuti pogodio za 1:0, potom je Mikel Oyarzabal u 11. iskoristio pogrešku gostiju te povećao na 2:0, dok je najljepši gol postignut u 21. minuti. Tada je baš sve napravio Barrenetxea koji je iskosa precizno i snažno pogodio suprotni kut za 3:0.

Rokas Pukštas Hajdukovac oduševio hladnokrvnim odgovorom: "Kuler, ništa ga ne može iznenaditi" divider

Mogla je Benfica i gore nastradati u prvih 45 minuta koje je domaćin odigrao kao u transu. Poništen je jedan pogodak Real Sociedadu, dok u 29. minuti Brais Mendez nije realizirao jedanaesterac za 4:0.

U nastavku je Benfica došla do daha, ali jedino je uspjela smanjiti na 1:3 i to golom Rafa Silve u 49. minuti. Od 64. za goste je zaigrao hrvatski reprezentativac Petar Musa. Ovim porazom Benfica je izgubila svaku šansu za osminu finala te joj ostaje tek moguća borba za trećim mjestom i Europskom ligom.

Na ljestvici Real Sociedad ima 10 bodova, Inter je na sedam, RB Salzburg na tri, dok Benfica nije osvojila ni jedan bod, a ove je srijede postigla prvi pogodak u skupini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider