Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treba mu minutaža

Talijani tvrde da se Dinamo i Hajduk bore za povremenog Vatrenog

Povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo mogao bi ove zime napustiti Fiorentinu.

Josip Stanišić i Josip Brekalo (Foto: Darko Tomas/Cropix)

Kako im na proljeće predstoji napeta borba za naslov prvaka, Dinamo se u nadolazećem prijelaznom roku želi pojačati s nekoliko novih igrača, a jedan od njih mogao bi biti Josip Brekalo.

Nekoć talentiranom hrvatskom nogometašu predviđali su sjajnu karijeru, no u jednom trenutku sve je krenulo nizbrdo. Trenutno nosi dres Fiorentine, petoplasirane momčadi talijanske Serie A, no nikako ne može biti zadovoljan svojom minutažom.

U prosincu je proveo samo 17 minuta na terenu, za posljednja tri susreta nije bio ni u konkurenciji, tako da se odlazak na zimu čini kao posve realna opcija. Hoće li to biti posudba ili transfer, teško je reći, no financijski uvjeti puno toga diktiraju.

Steliano Filip (prvi slijeva) Kopić želi dovesti bivšeg hajdukovca: Navijači ga najviše pamte po skandalu s pršutom divider

Modri žele dovesti Brekala i pojačati se na krilnoj poziciji, no veliki problem predstavlja njegova plaća koja iznosi čak 1,7 milijuna eura što predstavlja popriličan uteg.

Dinamo nije jedini hrvatski klub koji želi dovesti Brekala, Corriere dello Sport tvrdi da je za njega zainteresiran i Hajduk, no i u ovom slučaju puno će toga ovisiti o financijama. Nije tajna da se Splićani žele pojačati na krilnoj poziciji, potvrdio je to i trener Mislav Karoglan, no ni na Poljudu nemaju previše novca za razbacivanje.

Dodajmo kako Josip Brekalo, prema Transfermarktu, vrijedi 4,5 milijuna eura, a ugovor s Fiorentinom mu vrijedi do ljeta 2026. Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju upisao je 35 nastupa i četiri pogotka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider