Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što će odlučiti uefa?

Talijani sanjaju odgodu Eura: ''Ako možemo biti prvaci ove godine, možemo i sljedeće''

UEFA se sastaje u utorak te bi tada bi trebala donijeti odluku o eventualnoj odgodi ili otkazivanju nacionalnih prvenstava, kao i Eura 2020, čije je otvaranje predviđeno za 12. lipnja u Rimu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Roberto Mancini kaže kako nema ništa protiv da se Euro 2020. odgodi za 2021. godinu zbog pandemije koronavirusa.

"Ako možemo osvojiti europsko prvenstvo ovo ljeto, onda možemo i sljedeće", izjavio je Mancini za Rai Sport.

"Čekamo odluku UEFA-e, ali ja ću se prilagoditi svemu. Trenutačno je prioritet spašavanje života", nastavio je Mancini, bivši igrač Sampdorie i Lazija.

UEFA se sastaje u utorak te bi tada trebala donijeti odluku o eventualnoj odgodi ili otkazivanju nacionalnih prvenstava, kao i Eura 2020 čije je otvaranje predviđeno za 12. lipnja u Rimu, a trebalo bi se održavati u 12 europskih država.

Treba li odgoditi Euro?

Ukupno glasova:

Sva sportska događanja u Italiji planirana do 3. travnja odgođena su ili otkazana zbog pandemije koronavirusa, koja je na Apeninskom poluotoku do sada odnijela 1809 života, a više od 24.000 ljudi zarazila.

"Kada se vratimo normalnom životu i nogometu, bit ćemo sretniji, osjećat ćemo se slobodnije, moći ćemo se vratiti na stadione i zabavljati se", zaključio je 55-godišnji bivši trener Manchester Cityja i Intera.

"Te dramatične situacije mogu nas učiniti boljima. Nadam se."

Italija, četverostruki svjetski prvak, samo je jednom, 1968. godine osvojila naslov europskog prvaka.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider