Nakon blijede izvedbe u uzvratnoj utakmici polufinala Coppa Italije, prve utakmice u Italiji nakon stanke zbog koronavirusa, Cristiano Ronaldo bio je izložen brojnim kritikama tamošnjih medija.

Portugalski napadač Juventusa promašio je jedanaesterac u 16. minuti prvog poluvremena, te je do kraja utakmice bio nevidljiv i neprepoznatljiv. Mnogima je takva izvedba sjela kao budali šamar, s obzirom da je tijekom karantene Cristiano Ronaldo bio jedan od najmarljivijih i najaktivnijih sportaša.

Svakodnevno je trenirao i naporno radio da se vratio što spremniji u nastavku sezone, no osim fizičke izdržljivosti i snage, Cristiano Ronaldo nije pokazao ništa drugo. To su mu odmah na nos nabili i talijanski mediji.

"Ronaldo, gdje si? Nakon tromjesečne stanke zbog korone Alien CR7 je ponovno postao ljudsko biće. Promašio je jedanaesterac, a prava forma još je miljama daleko. To nije bila njegova večer", napisao je Tuttosport.

"Neprecizan i nespektakularan. CR7 i dalje ima dosta toga za nadoknaditi", stoji u tekstu Corriere dello Sporta.

Na društvenim mrežama su mnogi njegovu izvedbu nazvali gorom od one Ante Rebića, koji je u 16. minutim nekoliko sekundi nakon što je Cristiano Ronaldo promašio kazneni udarac, zaradio crveni karton zbog kung-fu udarca na Danilu.

Ni njega društvene mreže nisu štedile, pa je njegov potez postao predmet sprdnje i izvor dobre zezancije.

Ove kritike na račun Cristiana Ronalda stigle su svega nekoliko dana nakon što je bivši liječnik Real Madrida Jesus Olmo javno izjavio da je u Realu najkompletniji sportaš bio Gareth Bale, a ne Cristiano Ronaldo.

"Gareth Bale je vjerojatno najbolji sportaš kojeg sam vidio. On me najviše impresionirao u svim aspektima", kazao je Jesus Olmo. 

Svi znaju kako takve stvari pogađaju Portugalčev ego...