Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dani skroman u izjavama

"Vidoviti" Nagelsmann predvidio da će Olmo zabiti, svi su oduševljeni: "Zato smo ga doveli"

Trener i sportski direktor RB Leipziga oduševljeni Danijem Olmom i njegovim nastupom kod Hoffenheima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

RB Leipzig slavio je u prvoj utakmici 31. kola njemačke Bundeslige na gostovanju kod Hoffenheima s 2:0. Oba gola je razmaku manjem od tri minute postigao bivši Dinamovac Dani Olmo. On je zabijao u 9. i 11. minuti prvog poluvremena.

"Osjećam se dobro nakon što sam zabio dva gola na utakmici, ali pobjeda je mnogo važnija od toga. Mislim da cijela momčad igra jako dobro. Svi igramo da bi pobijedili i zbog toga moramo biti sretni. Ovo nam daje dodatna krila za preostale utakmice u kojima nam je želja i cilj dosegnuti Ligu prvaka", rekao je Španjolac Dani Olmo nakon utakmice.

gol expired Internet se sprda s Rebićevim potezom za izravni crveni: Neke fore su jednostavno za skinut kapu divider

Posebno zadovoljan njegovim nastupom bio je i trener RB Leipziga Nagelsmann, koji je Olma po prvi put od dolaska stavio na njegovu omiljenu poziciju u momčadi.

"Prije utakmice sam rekao svojim pomoćnicima da će Dani po prvi put ove sezone započeti na mjestu 10-ke i da će možda zabiti. Napravio je to iz prve dvije prilike koje je dobio i jako sam zadovoljan s njegovim nastupom danas", kazao je trener Julian Nagelsmann.

Jedan od najzaslužniji za dovođenje Olma iz Dinama prošle zime je sportski direktor momčadi iz Leipziga;

"Dani je ekstremno dobar u kaznenom prostoru suparnika. Zato smo da i doveli", kazao je sportski direktor RB Leipziga Markus Krosche.

gol expired Olmo poludio! U dvije minute strpao dva lijepa gola za pobjedu Leipziga divider

Otkako je stigao u Bundesligu u siječnju Olmo je upisao devet nastupa i postigao je tri pogotka te upisao jednu asistenciju. U pet je utakmica ostao na klupi kao neiskorištena zamjena.

Podsjetimo, Olmo je u veljači i početkom ožujka ostao zabetoniran na klupi, a onda se po povratku nakon stanke zbog koronavirusa požalio treneru koji je iznimno cijenio njegovo podizanje glasa.

"Jako sam zadovoljan kako je reagirao. Svidjelo mi se kada je zatražio razgovor i izrazio nezadovoljstvo minutažom. Ako se žališ da igraš premalo, znači da ti je stalo. Napravio je dobar posao", rekao je.

Već je u idućoj utakmici odigrao svih 90 minuta, da bi u trećoj zabio svoj bundesligaški prvijenac. Dva susreta kasnije upisao je nova dva gola. Čini se da je Olmo svojim nastupima u posljednje tri utakmice zabetonirao status startera do kraja sezone.

gol expired Rebić ekspresno dobio crveni zbog kung-fu udarca, Ronaldo promašio penal! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider