Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"opcija nije dobra, ali..."

Talijani odredili okvirni datum za nastavak sezone, legenda poručuje: "Nogomet nije samo zabava"

Iako su najpogođenija europska država, u Italiji su odlučili završiti sezonu koju je prekinuo koronavirus.

Alessandro Del Piero (Foto: Afp)

Serie A prva je velika europska liga koja je prekinuta zbog koronavirusa, a sada je poznat datum kada bi se mogla vratiti.

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina rekao je da je plan nastaviti s igrom između 20. svibnja i početka lipnja, a završila bi u srpnju. Do kraja je ostalo još 12 kola, a igralo bi se, barem za početak, bez navijača.

''Pričalo se čak i o kolovozu i rujnu, ali ne želimo ugroziti sljedeću sezonu. Opcija igranja na neutralnim terenima nije dobra, ali radimo na njoj. Pokušavamo naći četiri do pet lokacija'', rekao je.

Brescia - Juventus Veliki problemi u Serie A, jedan vlasnik već zaprijetio: ''Ako nas prisile igrati, pustit ćemo svaku utakmicu''

O svemu se oglasio i legendarni igrač Juventusa Alessandro Del Piero. Njemu je talijanski Sky Sport posvetio cijeli dan, emitirajući poznate utakmice starog dobrog Alexa i razgovore s njim. Nezaobilazna tema bila je i koronavirus.

"Prioritet mora biti zdravlje, ali čim se steknu uvjeti, mora se nastaviti igrati. Nogomet nije samo zabava, u Italiji je to pokret koji nosi i veliku ekonomsku težinu i stvara puno poslova", smatra čuveni Del Piero.

"Nogomet bi i pomogao ljudima da opet počnu živjeti. Naravno, u početku bi se igrao bez gledatelja", dodao je.

Ivan Rakitić Rakitić se prisjetio "najboljeg kornera u povijesti": Kako su on i Petrić smislili revolucionarno rješenje

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati