Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka Olimpijskog odbora

Službeno: Zbog koronavirusa prekinuto talijansko nogometno prvenstvo!

Epidemija koronavirusa uzela je previše maha i Talijani ništa ne žele prepustiti slučaju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nagađanja o tome hoće li se i na koji način (s gledateljima ili bez njih) igrati Serie A u ponedjeljak navečer prekinuo je Talijanski olimpijski odbor.

"Zbog koronavirusa sva sportska natjecanja na svim razinama u Italiji se prekidaju do 3. travnja", poručili su Talijani.

Ta suspenzija sportskih aktivnosti uključuje i prvoligaške i drugoligaške klupske utakmice, ali ne i talijanske klubove i reprezentaciju, pred kojima su uskoro obveze u međunarodnim natjecanjima. Primjerice, obje utakmice osmine finala Europske lige između Rome i Seville igrat će se bez publike, isto vrijedi i za ogled Intera i Getafea u Milanu, baš kao i za uzvratne dvoboje osmine finala Lige prvaka Juventus - Lyon i Valencia - Atalanta (u Španjolskoj je više od 1000 oboljelih od koronavirusa).

Vodstvo Serie A ranije je donijelo odluku da će se sve utakmice do daljnjega igrati bez gledatelja, što je izazvalo žestoko negodovanje ministra sporta Vincenza Spadafore, koji je optužio čelnike lige da su neodgovorni. Ta odluka Talijanskog olimpijskog odbora novi je moment u cijeloj priči, sad se više neće igrati ni pred praznim tribinama.

Koronavirusom je u Italiji ukupno zaraženo više od 9000 ljudi. U trenutku objave ovog teksta 463 osobe su preminule od posljedica koronavirusa, a 733 se nalaze na intenzivnoj njezi.

Talijanski premijer Giuseppe Conte proširio je mjere za suzbijanje koronavirusa na cijelu zemlju.

Što se tiče najvišeg ranga talijanskog nogometa, odluka o suspenziji do 3. travnja znači da će biti odgođena samo dva kola jer u drugoj polovici ožujka slijedi reprezentativna stanka.

Prvenstvo bi se trebalo nastaviti u subotu 4. travnja, kada su na rasporedu prve utakmice 30. kola, ali pitanje je kako će se razvijati situacija s koronavirusom i hoće li biti potrebe za novim odgodama...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider