Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
baltik arena

Otvoren stadion u Kalinjingradu na kojem će prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu igrati – Hrvatska

Hrvatska i Nigerija bit će prve reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje će igrati u Kalinjingradu.

Galerija Baltik Arena Kalinjingrad (Foto: AFP) Baltik Arena Kalinjingrad (Foto: AFP) Baltik Arena Kalinjingrad (Foto: AFP) +4 Baltik Arena Kalinjingrad (Foto: AFP)

Stadion u Kalinjingradu, na kojem će hrvatska reprezentacija 16. lipnja otvoriti svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, službeno je otvoren. Na njemu će u 1. kolu skupine D igrati Hrvatska i Nigerija.

Arena Baltika koja će se za vrijeme SP-a zvati stadion Kalinjingrad, otvorena je utakmicom ruskih drugoligaša Baltika Kalinjingrad i Tjumen koja je završila pobjedom domaćina 3:1.

Bio je to susret posljednjeg, 38. kola druge ruske lige. No važnija od rezultata bila je provjera svih službi i detalja i prema vijestima koje stižu iz Rusije sve je proteklo u najboljem redu. Sve se provjeravalo, od osiguranja, do dolaska momčadi na stadion autobusima, novinarskih prostorija i mix zone, do rada ugostiteljskih objekata.

Stadion je službeno otvorio guverne regije Anton Alihanov koji je izveo početni udarac, a svečanosti su prisustvovali i opunomoćenik ruskog predsjednika Aleksander Beglova, te zamjenica premijera Olga Golodets.

Utakmicu je na tribinama pratilo više od 35.000 gledatelja što je novi klupski rekord Baltike.

"Noge su mi se zatresle kada sam na tribinama vidio toliko gledatelja," kazao je domaći veznjak Vitalij Kalenkovič.

Arena Baltika prima 35.212 gledatelja, a izgradnja je stajala nešto više od 250 milijuna eura. Stadion je prvotno trebao biti otvoren u ožujku utakmicom Baltike i njemačkog prvoligaša Schalkea, ali je utakmica odgođena zbog lošeg vremena. Bila je to službena obavijest, premda se nagađalo kako stadion još nije dokraja "ušminkan".

U Kalinjingradu će se igrati četiri utakmice, i to sve četiri u prvom krugu natjecanja. Prva službena utakmica bit će ogled Hrvatske i Nigerije 16. lipnja. Šest dana kasnije snage će odmjeriti Srbija i Švicarska, potom će 25. lipnja igrati Španjolska i Maroko, a 28. lipnja Engleska i Belgija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider