Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo ne pamte devet godina

Svjetski mediji šokirani ispadanjem Reala: "Momčad bez duše, lekcija iz poniznosti"

Svjetski mediji ostali su iznenađeni ispadanjem Real Madrida u osmini finala Lige prvaka od Ajaxa, iako su u Madrid donijeli prednost 2:1.

Modrić i suigrač u šoku nakon ispadanja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Detronizacija Real Madrida kao prvaka Europe odjeknula je u svijetu. Mladi lavovi iz Amsterdama ponizili su Kraljeve i pobjedom 4:1 usred Madrida izborili četvrtfinale Lige prvaka, a Real ostavili bez ijednog trofeja u sezoni za zaborav.

Najugledniji europski, pa i svjetski mediji, pišu o madridskoj tragediji, ali i "smrti kralja", odnosno momčadi koja je tri posljednje sezone osvajala naslov prvaka Europe.

Piše se o "smrti kralja"

"Kralj Madrid je mrtav", piše francuski L'Equipe.

"Trostruki uzastopni prvak Europe neće sudjelovati i četvrtfinalu Lige prvaka prvi put nakon 2010., kada je posljednji put zaustavljen u toj fazi. Dogodilo se to u prvoj sezoni otkako je Cristiano Ronaldo stigao u Madrid. Portugalac je ostavio veliku rupu u klubu. U svega pet dana Real Madrid je izgubio sve: eliminiran je u Kupu kralja, Ligi prvaka i miljama je daleko od naslova u prvenstvu", piše u svom tekstu L'Equipe.

Mazroui spašava loptu (Screenshot) Potez mladog Marokanca početak čudesne akcije i golčine Tadića: Što su suci vidjeli, a mi nismo? divider

"Dramatična noć za Kraljevsku kuću", piše Gazzetta dello Sport.

"Kraljevi su se raspali pod udarcima prelijepe igre Ajaxa i nadahnutog Tadića, autora dvije asistencije i pogotka. Real Madrid doživio je četvrti uzastopni poraz kod kuće i nakon više od 1000 dana prepustio je europski tron."

"Večer iz noćne more za Real Madrid", piše Tuttosport.

"Ajax je dominirao, pružio je pravi šou i okrenuo 1:2 iz prve utakmice. Modrić je uoči utakmice priznao da Cristiano Ronaldo jako nedostaje momčadi te je poručio da ovu večer mora što prije zaboraviti."

Sergio Ramos (Foto: AFP) Navijači Ajaxa ismijali kapetana Reala zbog poteza iz prve utakmice: "Hvala ti, Ramos" divider

"Momčad bez duše"

Argentinski Ole bio je već tradiocionalno vrlo dramatičan.

"Večer koja mijenja povijest i koja će sigurno imati svoj nastavak. Real Madrid je pretrpio jedan od najtežih poraza u recentnoj povijesti. Real je momčad bez duše i povezanosti. Ajax mu je pružio lekciju iz poniznosti i kolektivnog nogometa. Ostali su bez šansi za osvajanje titule do kraja sezone."

"Real Madrid nije živ dočekao ni proljeće, a za to se pobrinuo Dušan Tadić. Santiago Bernabeu svjedočio je epskom povratku", piše ESPN.

"Čudo Ajaxa", piše njemački Bild.

"Čudo večeri nije priredila Borussia Dortmund, već Ajax. Momčad Real Madrida pretrpila je sramotan potez."

"Ajax je iznenadio europski nogomet", piše portugalska A Bola.

"Mlada momčad Ajaxa iznenadila je europski nogomet eliminiravši Real Madrid u osmini finala Lige prvaka.

Modrić i Zidane u zagrljaju (Foto: AFP) Zidane sve predvidio, najveći krivac oštri sablju: Dugačka lista za odstrel, Modrić najsigurniji divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider