Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
var pogriješio?

Potez mladog Marokanca početak čudesne akcije i golčine Tadića: Što su suci vidjeli, a mi nismo?

Dušan Tadić bio je apsolutni heroj Ajaxove pobjede, ali potez za slamanje prvaka Europe napravio je Noussair Mazroui.

Mazroui spašava loptu (Screenshot)

Dušan Tadić apsolutni je heroj i junak utakmice u kojoj je Ajax, usred Madrida, demolirao Real s 4:1, te ga s ukupnih 5:3 izbacio iz Lige prvaka. Tadić je asistirao za prva dva gola i potom zabio treći za konačni slom Kraljeva. Nakon tog gola u 62. minuti bilo je jasno da Real mora zabiti čak tri gola (i pritom ne primiti) da bi prošao dalje.

Iako je Tadićev pogodak bila čista genijalnost, najvažniji potez u tom napadu Ajaxa napravio je Marokanac Noussair Mazraoui. On je na svojoj polovici spasio jednu loptu da ne izađe u aut, zbog čega je sudac u konačnici dosta dugo čekao pomoć VAR-a. Mazraoui je klizećim startom odnio loptu ispred Reguilona, ali je ona zajedno s njim odlazila prema autu.

Sergio Ramos (Foto: AFP) Navijači Ajaxa ismijali kapetana Reala zbog poteza iz prve utakmice: "Hvala ti, Ramos" divider

Marokanac se nekako uspio snaći i vršcima kopačke zadržati loptu u terenu, nakon čega je uslijedio munjeviti napad Kopljanika i golčina Tadića. Tek kada se na usporenoj snimci ponovno i nekoliko puta pogleda potez mladog braniča Ajaxa dobije se zaključak koliko je to bio genijalan i istovremeno odlučujući potez za utakmicu. Potez koji je slomio prvaka Europe.

Teško je reći na temelju koje kamere je donesena odluka da lopta nije cijelim obujmom prešla gol-liniju, ali očito su u VAR sobi imali neku kameru koju navijači nisu vidjeli.

Modrić i Zidane u zagrljaju (Foto: AFP) Zidane sve predvidio, najveći krivac oštri sablju: Dugačka lista za odstrel, Modrić najsigurniji divider

Može li Mourinho vratiti real na vrh sljedeće sezone?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider