Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte komediju

Svijet se opet smije najbogatijoj ligi svijeta: Objašnjenje sudaca zašto ovo nije gol sve je nasmijalo

Novo kolo, novo sramoćenje sudaca u Premier ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gotovo da nema kola u Premier ligi, najbogatijoj nacionalnoj ligi na svijetu, da se navijači pred svojim televizorima ne drže za glavu zbog kontroverznih sudačkih odluka. S obzirom na ulazak videotehnologije u nogomet i postojanje VAR-a, te su odluke još nevjerojatnije.

Poništavanje pogotka Edinsona Cavanija protiv Tottenhama još se nekako moglo opravdati zbog ranijeg udaranja Sona, iako je i to mnogima diglo kosu na glavi, no ono što se dogodilo na utakmici između West Broma i Southamptona uistinu je teško probavljivo.

WBA je tu utakmicu dobio glatko s 3:0, čime su Big Samove trupe nastavile sjajnu formu u borbi za ostanak, no prvi im je pogodak neopravdano poništen već na samom početku utakmice, u 4. minuti.

Mbaye Diagne zabio je glavom nakon ubačaja, no pomoćni sudac podigao je zastavicu. Njemu to nije bilo lako vidjeti jer je još jedan nogometaš, Kyle Bartley bio u liniji s braničem, ali onda se uključio VAR.

Nisu mogli dobro povući linije??

Nadaleko poznati engleski suci u VAR sobi, po ničemu dobrom, procijenili su kako ne mogu dokazati da je odluka na terenu bila kriva. I pazite sad, razlog je što nisu mogli povući dobro linije jer je navodno bio takav kut kamera?!

U TV prijenosu svi su jasno vidjeli kako strijelac nije ni blizu zaleđa nego to može biti jedino Bartley, koji nije utjecao na igru.

Iako ova odluka na kraju, srećom za suce, nije utjecala na rezultat, društvene su mreže eksplodirale. Premier liga je ove sezone doživjela previše kritika zbog odluka sudaca na terenu i onih u VAR sobi i mnogi se pitaju kako je moguće da se toliko griješi na ovom nivou koji bi trebao biti na najviši mogući.

Cijelu situaciju pogledajte ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider