Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
više djece nego golova

Svi se sprdaju s Ronaldom: Smije li ''najbolji na svijetu'' igrati ovako loše?

Službeno je najbolji nogometaš svijeta, ali trenutno je jako daleko od te titule.

Cristiano Ronaldo s obitelji (Instagram)

Prošlo je 12 kola u Primeri, a znate li koliko su pogodaka dale dvije Realove zvijezde - Cristiano Ronaldo i Karim Benzema? Svaki po jedan, i to obojica Getafeu. Realu bliski sportski listovi ne štede više nikoga, a zašto i bi kad oba madridska kluba gledaju u leđa Barceloni i Valenciji.

I dok je Bale vječno ozlijeđen, preostali dio nekad ubojitog BBC trojca predmet je ismijavanja. Jedino je napadački dvojac službeno najgoreg kluba u povijesti najjačih europskih liga, malenog Beneventa, gori od Benzeme i Ronalda. Oni su zabili samo jedan pogodak.

Za usporedbu, Messi i Suarez zabili su ove sezone 17 golova u prvenstvu, Cavani i Neymar čak 22, a 20 Lyonov dvojac Fekir i Mariano. Upravo se Real ljetos riješio Mariana, baš kao i Morate čiji je suigrač, lijevi bek Marcos Alonso ove sezone zabio tri gola, jedan više od Ronalda i Benzeme. Barcin Paulinho zabio je četiri, i tako dalje…

Ovakvih ćete podataka naći ''mali milijun''. Kritičarima zbilja nije teško. Posebno je na udaru Cristiano Ronaldo koji je nedavno primio godišnju nagradu FIFA-e za najboljeg igrača u 2017. godini. Nakon što su FIFA i magazin France Football opet razdvojili nagrade na The Best i Zlatnu loptu, čini se kako je termin u listopadu ipak malo preuranjen.

Smije li najbolji igrač svijeta u drugoj polovici godine unatoč svim dostignućima u prošloj sezoni biti baš ovako loš. Ni šest pogodaka u Ligi prvaka nikome ne može zamaskirati da Cristiano Ronaldo igra loše. Već su mu prije ovog vikenda izračunali kako je njegov učinak u ligi mizernih 1,8%. Zabio je jedan jedini gol u 55 pokušaja!

Madridski se mediji slažu, Ronaldo je u najgoroj formi otkad je 2009. stigao na Santiago Bernabeu. S gradskog se derbija na Metropolitanu prepričavaju njegove spore reakcije, a na društvenim se mrežama sprdaju s njegovim nedavnim izjavama kako želi imati isti broj Zlatnih lopti kao i djece. Točnije, želi ih sedam.

No statistika kaže kako je u posljednjih pet mjeseci Portugalac dobio troje djece, a zabio samo jedan jedini gol u prvenstvu. S obiteljske strane, Cristiano je u strašnoj formi. No s one nogometne, to je ipak malo previše ili premalo za službeno najboljeg igrača u ovoj godini.
 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider