Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real u velikoj krizi

Perez bjesni, a Ronaldo ovo ne pamti: Dva dokaza da mu se bliži kraj

Real je u velikoj krizi, a predsjednik Florentino Perez mogao bi povući neke drastične poteze...

Cristiano Ronaldo i Juanfran (Foto: AFP) (Foto: Afp)

„Neće ni Barcelona stalno pobjeđivati“, smušeno je odgovorio trener Reala Zinedine Zidane stjeran u kut novinarskim pitanjima je li prvenstvo izgubljeno nakon remija u El Madrilenu i deset bodova zaostatka Kraljeva za najvećim rivalom.

Neki će možda reći da je odigrano tek 12 kola, u igri je još 78 bodova, ali ostaje statistička činjenica koja puno govori; Real nikada nije dostigao ni osam bodova prednosti koliko je iznosio zaostatak uoči gradskog derbija s Atleticom, a sada je na minus deset.

Barca na plus deset

Dakle, sve je jasno, Realu je potreban povijesni podvig na kvadrat da bi obranio titulu prvaka. Neću mu biti dovoljne ni dvije pobjede u obračunima s Barcelonom, morat će imati pomoć ostatka lige.
Kada je sve to poznato, ne čudi što je Florentino Perez kao ofuren napustio Wando Metropolitano nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Cristiano Ronaldo i Juanfran (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Juanfran (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pojedini španjolski mediji pišu da je predsjednik Reala bio ljutit kao ris. Navodno je ljutiti na sve redom, od igrača pa do trenera Zidanea. Perez je bijesan jer vidi da Real nema igru od početka sezone. U početku se nadao da je to samo trenutačna kriza i da će trebati nekoliko kola kako bi momčad proigrala, no vrijeme prolazi, a Zidaneov Real se ne pomiče s mjesta.

Zidane na udaru

U takvoj situaciji sve su opcije otvoreno pa čak i ta da Zidane abdicira ako se ovako nastavi. Perez će očigledno morati poveći neke drastične poteze. Realova kriza najviše se ogleda u lošoj formi najveće zvijezde Cristiana Ronalda. Otkada je došao u Real 2009. Portugalcu se nije dogodila da u osam ligaških utakmica postigne samo jedan pogodak. U prvoj sezoni u Realu nije zabio od petog do dvanaestog kola, ali tada je ima problema s ozljedom pa to nije adekvatna usporedba.

Ronaldova trenutačna nemoć ne ogleda se samo u golgeterskoj krizi. Biologija ne pita, godine ga polako ali sigurno nagrizaju. Ne treba zaboraviti da će u veljači napuniti 33 godine. Iz utakmice u utakmicu jasno je vidljivo da su mu motoričke sposobnosti sve slabije. To se najbolje moglo vidjeti u prvom poluvremenu El Madrilena kada ga je u izglednoj situaciji za pogodak pretrčao također vremešni Juanfran, koji je tek mjesec dana stariji od Ronalda.

Situacija koja pokazuje da Ronaldu vrijeme istječe

Juanfran nije spor igrač, daleko od toga, ali hitrina mu nikada nije bila baš forte. Taj Ronaldov izgubljeni sprint prilično je simboličan i puno toga govori. Kada se na sve nadoveže loša golgeterska forma glavne zvijezde, eto razloga za grimase na licu predsjednika Reala.

Nije Ronaldo jedini igrač Reala koji je u lošoj formi. Ronaldo ovisi o igri momčadi, a što je stariji sve manje može nešto učiniti sam. O Karimu Benzemi ne treba trošiti riječi, gol mu je nepoznanica, Gareth Bale stalno je ozlijeđen, a Marcelo se vratio anarhičnoj igri koja ga krasi kroz veći dio karijere.

Marcelo opet prosipa lopte

U derbiju je izgubio 27 lopti, a u posljednja tri kola prosjek mu je 21 izgubljena lopta. Puno, previše. Kada se sve doda da su Toni Kroos i Luka Modrić značajno ispod uobičajene razine, a da Zidane konstantno kasni s izmjenama, ne treba čuditi što je Real u krizi.

Perez navodno smatra da je Zidane pročitan, da mora mijenjati pristup i taktiku, inače neće biti dobro. Ali ne može se amnestirati krivice ni Pereza, jer njegova je u svemu zadnja. Zidane je glavni krivac što je otišao Alvaro Morata, igrač koji najviše nedostaje, ali Perez je taj koji je naposljetku potpisao njegov odlazak, a u sto vrijeme nije doveo adekvatnu zamjenu.

Da Perez nije digao rampu Morati, Zidaneove želje bi ostale samo želje. Odvajkada se zna tko je u Realu na vrhu piramide. Predsjednik, provalija pa ostali. Uključujući i trenera.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider