Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golijada u Barkonom gradu

Varaždin slomio Rijeku, Dinamu prva meč lopta na Maksimiru!

Nogometaši Varaždina porazili su Rijeku 3:1 u 34. kolu SuperSport HNL-a.

Željko Sopić (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Nogometaši Varaždina u susretu 34. kola HNL-a su na svom terenu svladali Rijeku s 3:1 (2:0).

Dvostruki strijelac za Varaždin bio je Domagoj Drožđek (17, 60), a jednom je mrežu gostiju pogodio Michele Šego (30), dok je jedini pogodak za Rijeku postigao Niko Janković (45).

Varaždin je tako po prvi put ove sezone vezao dvije prvenstvene pobjede, u prošlom je kolu svladao Hajduk na Poljudu, dok je Rijeka izgubila treći dvoboj zaredom.

Nakon što je u prošlom kolu izgubila na Rujevici od Dinama u derbiju sezone Rijeka je pala u veliki zaostatak od četiri boda za zagrebačkim klubom te se praktički oprostila od borbe za naslov pa joj je najbolja prilika za trofej osvajanje Kupa.

Joško Gvardiol i Pep Guardiola Pepov hvalospjev o Gvardiolu: ''Pa doveli smo najbolje krilo na svijetu! On je pojačanje za puno godina'' divider

Vjerojatno zato je i trener Rijeke utakmicu u Varaždinu otvorio sa svojim najboljim igračem Markom Pjacom na klupi. Taj eksperiment se nije pokazao dobrim jer je nakon pola sata Varaždin vodio s 2:0.

U 17. minuti Dilaver je loše reagirao na jednu dugu loptu, praktički je glavom spostio loptu za Drožđeka koji se sjurio u kazneni prostor i snažnim udarcem "probio" Labrovića.

Novu pogrešku riječka obrana napravila je u 30. minuti, Čabraja je pod pritiskom Drožđeka vratio tešku loptu za svog vratara Labrovića koji nije uspio dobro ispucati nego je dao loptu u noge Šegi kojem nije bilo teško zatresti praznu mrežu.

Domagoj Drožđek VIDEO Zabio Hajduku, a sada i Rijeci: Pogledajte dva krasna gola napadača Varaždina divider

Nadu Rijeci vratio je Janković u završici prvog poluvremena kada je sa 10-ak metara zakucao loptu u mrežu nakon što je Ba samo kratko uspio odbiti ubačaj Marića.

Sopić pokušao spasiti stvar u drugom dijelu

U nastavku je Sopić na teren poslao Pjacu i Fruka, Rijeka je zagospodarila terenom, ali nije uspjela poravnati. Štoviše, u 60. minuti Varaždin je stigao do trećeg gola. Škaričić je uz podosta kontakta oteo loptu Fruku na svojoj polovici, uslijedila je duga lopta za Drožđeka koji je potvrdio odličnu formu pogotkom u donji lijevi kut nemoćnog Labrovića. Riječani su opravdano tražili poništenje gola zbog prekršaja, ali suci z VAR-a nisu pozvali glavnog suca Strukana na provjeru situacije.

Luka Modrić Oglasio se Modrićev agent, evo što kaže o Lukinoj budućnosti u Real Madridu divider

Posljednju priliku za povratak Rijeka je imala u 88. minuti kada je Ivanović pogodio mrežu domaćih, ali je utvrđeno kako je prethodno asistent Obregon bio u zaleđu.

Druga Rijeka je tako ostala na 71 bodu, četiri manje od Dinama pa Zagrepčani mogu osigurati svoj 25. naslov prvaka Hrvatske već kasnije u subotu ukoliko na svom terenu svladaju Osijek. Varaždin je šesti sa 42 boda, četiri više od sedme Gorice.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Ključ Hajdukovog uspjeha! 🔑⚪

📸: Duje Klaric / CROPIX
Ozbiljne optužbe na račun Dinama. 🧐

📸: Goran Sebelic / CROPIX
UŽIVO iz Salzburga: Centar RB-a
Najveći, da je s nama, bi danas slavio svoj 60. rođendan. ❤️🇭🇷

"A dani se vrte,
ka basket, ka srića,
najlipšu si priču,
o mladosti priča." 🏀

📸: CROPIX