Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon četiri mjeseca

Slaven Belupo nokautirao Rijeku na Rujevici: Prva pobjeda Farmaceuta u 2023., kraj Jakirovićeva niza!

Rijeka i Slaven Belupo sastali su se u drugoj utakmici subotnjeg programa 23. kola SuperSport HNL-a.

Rijeka - Slaven Belupo (Foto: Damir Škomrlj/Cropix)

U 23. kolu HNL-a Slaven Belupo je kao gost pobijedio Rijeku s 1:0. Strijelac je bio Ante Crnac u 87. minuti.

Prva je ovo prvenstvena pobjeda Farmaceuta još od 23. listopada kada su pobijedili - Rijeku. Osim što su prekinuli svoj niz bez pobjede, ujedno su se Koprivničanci pobrinuli i da nanesu prvi poraz Rijeci otkako ju je preuzeo Sergej Jakirović.

Čović izludio, Crnac dotukao Riječane

Apsolutno prvo ime utakmice bio je gostujući vratar Ivan Čović koji je izludio Riječane svojim obranama. Briljirao je Čović među vratnicama, a nakon što su se Riječani ispromašivali, u 87. minuti je Slaven Belupo iz prvog i jedinog udarca u okvir došao do pogotka.

S lijeve strane je ubacio Arber Hohxa, a na drugoj vratnici se Crnac ubacio ispred svog čuvara i poslao loptu u mrežu, bacivši u očaj riječku publiku.

Do kraja utakmice je Jakirović naredio totalnu ofenzivu, sve karte dao je u napad, ali nije uspio doći do izjednačujućeg pogotka.

Momčad Zorana Zekića izdržala je sve nalete Rijeke i odnijela puni plijen s Rujevice.

Ovom pobjedom Slaven Belupo je preskočio Istru 1961 i vratio se na četvrto mjesto. Pozicija je to koju su Farmaceuti držali u većem dijelu ove sezone, ali nesumnjivo će se do kraja voditi žestoka bitka za "četvorku" jer, podsjećamo - ukoliko Kup osvoji netko tko u prvenstvu završi među prva tri, onda će i četvrtoplasirani ići u kvalifikacije Konferencijske lige na ljeto.

Rijeka je i dalje šesta sa 28 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider