Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna borba za Europu

Lokomotiva i Varaždin remizirali u odličnoj utakmici: Pogledajte ludnicu na ljestvici nakon ovog kola

Lokomotiva i Varaždin podijelili su bodove u posljednjoj utakmici 27. kola SuperSport HNL-a.

Lokomotiva - Varaždin (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Posljednja utakmica 27. kola HNL-a odigrana je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu gdje su Lokomotiva i Varaždin remizirali 1:1.

Lokomotiva je povela već u petoj minuti kada je strijelac bio Silvio Goričan, dok je Varaždin do boda došao golom Davida Puclina u 51. minuti.

Lokomotiva je u pravom smislu riječi vatreno otvorila utakmicu te je nakon samo petnaestak minuta mogla voditi 2:0 ili 3:0. No, imala je tek jedan pogodak prednosti.

Lokomotiva se napromašivala

Domaćin je poveo u petoj minuti, na asistenciju Kačavende za 1:0 je pogodio Goričan. U 13. minuti Lokomotiva je imala dvije odlične šanse za povećanje vodstva. Prvo je, opet nakon asistencije Kačavende, okvir vrata pogodio Stojković, dok je odmah nakon toga Kačavenda žestoko potegnuo i milimetarski promašio za 2:0.

Potom se žestoka inicijativa domaćina smirila, ali je Lokomotiva i dalje bila bolja pa je pred kraj prvog dijela novu šansu imao Kačavenda, ali je njegov udarac zaustavio Zelenika. Varaždin tijekom prvih 45 minuta nije stvorio ni jednu pravu priliku.

Bolje je i drugi dio otvorila Lokomotiva, no u 51. minuti je uslijedila kazna nakon svih domaćih promašaja. Na odbijenu loptu najbolje je reagirao Puclin i pogodio za 1:1 u prvoj velikoj šansi gostujuće momčadi.

Zelenika sačuvao bod za Varaždin

Nakon izjednačenja krenula je jaka kiša, ali i novi val domaćih napada. U 55. minuti je Zelenika zaustavio udarac Marića, dok je u 67. Tuci naciljao gredu.

U samoj završnici još je dva puta gostujući vratar Zelenika dovodio do očaja domaće igrače kada je zaustavljao opasne pokušaje Tucija i Stojkovića.

Završilo je tako podjelom bodova. Varaždin je ostao na četvrtom mjestu te ima bod manje od trećeg Osijeka, dok je Lokomotiva ostala osma i ima četiri boda manje od Varaždina.

Tko će biti prvak, a tko će ispasti?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider